Ιρανός ΥΠΕΞ: Το Ισραήλ και οι ΗΠΑ δεν θα καταφέρουν να εξοντώσουν τη Χαμάς

Ιρανός ΥΠΕΞ: Το Ισραήλ και οι ΗΠΑ δεν θα καταφέρουν να εξοντώσουν τη Χαμάς

Ο Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν μιλώντας στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών χαρακτήρισε τη Χαμάς «απελευθερωτικό κίνημα»

hossein_amir-abdollahian
Το Ισραήλ και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα καταφέρουν ποτέ να εξαλείψουν τη Χαμάς και το Ισραήλ θα μπορούσε να εξασφαλίσει την απελευθέρωση των ομήρων από τη Λωρίδα της Γάζας μόνο μέσω μιας πολιτικής λύσης στη σύγκρουση, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν.

Σε ομιλία του στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη, στην οποία χαρακτήρισε τη Χαμάς «απελευθερωτικό κίνημα», ο Αμιραμπντολαχιάν είπε: «Το Ισραήλ και οι ΗΠΑ δεν θα καταφέρουν ποτέ να εξοντώσουν τη Χαμάς».

Ο Ιρανός υπουργός πρόσθεσε ότι το Ισραήλ δεν μπορεί να απελευθερώσει με πόλεμο τους ομήρους που άρπαξε η Χαμάς κατά την επίθεσή της στις 7 Οκτωβρίου. Μόνο με πολιτική λύση θα μπορούσε να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, τόνισε. Οι δηλώσεις αυτές έγιναν σε μια συνάντηση του Αμιραμπντολαχιάν με ομολόγους του από άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής.

Τον περασμένο μήνα ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ κάλεσε τις μουσουλμανικές χώρες που διατηρούν δεσμούς με το Ισραήλ να τους διακόψουν, έστω και για «περιορισμένο χρονικό διάστημα». Προηγουμένως είχε ζητήσει να επιβληθεί στο Ισραήλ εμπάργκο στις πωλήσεις τροφίμων και πετρελαίου από τις ισλαμικές χώρες.


Ειδήσεις σήμερα:

Έχω την αίσθηση ότι γνωρίζει τον καθοδηγητή αλλά δεν το λέει γιατί φοβάται, λέει ο δικηγόρος του 18χρονου

Απίστευτο περιστατικό bullying σε δημοτικό του Βόλου: Ανήλικος έγδυσε και έπαιξε τρίλιζα στα οπίσθια 7χρονου!

Η Ισραηλινή στρατιώτης που έζησε από θαύμα: Δέχτηκε 12 σφαίρες, προσποιήθηκε τη νεκρή και περίμενε 4 ώρες τη χαριστική βολή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης