Πόλεμος στο Ισραήλ: Σφοδρές αντιδράσεις για Ισραηλινούς στρατιώτες που καταστρέφουν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

Για μεμονωμένα περιστατικά κάνει λόγο το Τελ Αβίβ και υπόσχεται πειθαρχικές διώξεις

Σφοδρές αντιδράσεις έχουν προκληθεί από βίντεο στη Γάζα στα οποία καταγράφεται ανάρμοστη συμπεριφορά από τους Ισραηλινούς στρατιώτες. Σύμφωνα με την ΕΡΤ οι εικόνες με στρατιώτες να προσπαθούν να καταστρέψουν ανθρωπιστική βοήθεια, καθώς και οι τυφλοί βομβαρδισμοί με θύματα αμάχους, οδηγούν στη διπλωματική απομόνωση του Ισραήλ.

Κάτι τέτοιο φαίνεται και από το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, με το οποίο απαιτείται κατάπαυση του πυρός, αλλά και η ευθεία παρέμβαση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προς τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου να αλλάξει την πιό συντηρητική κυβέρνηση στην ιστορία του Ισραήλ.

Στα βίντεο που τραβούν οι Ισραηλινοί στρατιώτες τραγουδούν ρατσιστικά συνθήματα, προκαλούν φθορές σε εγκαταλελειμμένα σπίτια και καταστήματα, καταστρέφουν ακόμη και ανθρωπιστική βοήθεια. Στις επικρίσεις για τις εικόνες ντροπής, ο Ισραηλινός στρατός απαντά ότι πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά και υπόσχεται πειθαρχικές διώξεις. «Oι δυνάμεις μας επιχειρούν σύμφωνα με τις αξίες και το πνεύμα του ισραηλινού στρατού» ισχυρίζονται.




Ειδήσεις σήμερα:

Πειραιάς: Με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών η βόμβα - Βίντεο με το ωστικό κύμα της έκρηξης

Κληρονομιά Τράγκα: Ο Ελβετός συνεκτελεστής της διαθήκης πλήρωνε τον εαυτό του από την περιουσία Τράγκα!

Κατακόρυφη πτώση θερμοκρασίας μέσα στο Σαββατοκύριακο - Έως και 10 βαθμούς κάτω o υδράργυρος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr