Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Χεζμπολάχ δημοσίευσε βίντεο από την επίθεση στην εκκλησία της Αγίας Μαρίας

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Χεζμπολάχ δημοσίευσε βίντεο από την επίθεση στην εκκλησία της Αγίας Μαρίας

H εκκλησία χτυπήθηκε από έναν αντιαρματικό πύραυλο από τον Λίβανο, τραυματίζοντας έναν άμαχο

MixCollage-28-Dec-2023-01-40-AM-2983
Η Χεζμπολάχ την Τρίτη (26/12) επιτέθηκε στην εκκλησία της Αγίας Μαρίας του Ικρίτ στο βόρειο Ισραήλ, με τον Ισραηλινό στρατό να αναφέρει σε ανάρτησή του πως η εκκλησία χτυπήθηκε από έναν αντιαρματικό πύραυλο από τον Λίβανο, τραυματίζοντας έναν άμαχο.

Πρόκειται για την Παναγία του Ικρίτ, που σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, είναι καθολική εκκλησία που δεν ανήκει στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και όχι ελληνορθόδοξη εκκλησία, όπως είχε ανακοινώσει αρχικά ο ισραηλινός στρατός.

Σήμερα η Χεζμπολάχ δημοσίευσε βίντεο που δείχνει τη χθεσινή τους επίθεση στην ελληνορθόδοξη εκκλησία της Αγίας Μαρίας του Ικρίτ στο βόρειο Ισραήλ, με έναν κατευθυνόμενο πύραυλο κατά των αρμάτων που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ένα μέλος του επιτελείου της Εκκλησίας.

Κλείσιμο


Μετά την πρώτη επίθεση, αρκετοί στρατιώτες του IDF έφτασαν στην Εκκλησία για να παράσχουν βοήθεια στον τραυματία, ωστόσο σημειώθηκε και δεύτερη επίθεση με αποτέλεσμα να τραυματιστούν και 9 στρατιώτες.



Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ χαρακτήρισε την επίθεση μια ξεκάθαρη παραβίαση της απόφασης 1701 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, αλλά και παραβίαση της ελευθερίας της θρησκευτικής λατρείας.



Το ψήφισμα 1701, που υιοθετήθηκε για να βάλει τέλος στον πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ το 2006 αναφέρει ότι μόνο ο στρατός του Λιβάνου και η Προσωρινή Δύναμη του ΟΗΕ στον Λίβανο (UNIFIL) επιτρέπεται να αναπτύσσουν δυνάμεις μεταξύ των συνόρων και του ποταμού Λιτάνι.

Η Χεζμπολάχ ανέλαβε χθες την ευθύνη για πολλές επιθέσεις σε στρατιωτικούς στόχους στο βόρειο Ισραήλ, όπως έναν στρατώνα που χτυπήθηκε από πυραύλους «τύπου Μπουρκάν».

Οι κάτοικοι του Ικρίτ εκδιώχθηκαν από τη γη τους από τον ισραηλινό στρατό μετά την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ το 1948. Η εκκλησία και ένα κοιμητήριο είναι ό,τι απομένει από το χωριό το οποίο ισοπεδώθηκε τα Χριστούγεννα του 1951, ώστε να εμποδιστούν οι κάτοικοι να επιστρέψουν σε αυτό, έπειτα από απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Ισραήλ.

Από την έναρξη του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας σημειώνονται σχεδόν καθημερινά συγκρούσεις στα σύνορα μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου. Περισσότεροι από 150 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στον Λίβανο, κυρίως μαχητές της Χεζμπολάχ, και άλλοι 13 στο Ισραήλ, εκ των οποίων οι 9 ήταν στρατιώτες. Σήμερα τραυματίστηκαν δύο άνθρωποι από ισραηλινά πυρά στην κοινότητα Τουλίν του Λιβάνου, σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από τα σύνορα, σύμφωνα με το λιβανέζικο πρακτορείο NNA.



Ειδήσεις σήμερα:

Οπαδική βία: Τρεις οι νεκροί σε δύο χρόνια - Θρήνος για τον αστυνομικό, «σφίγγει ο κλοιός» για τους χούλιγκαν του Ρέντη

Νέα Σμύρνη: Ο 18χρονος που σκότωσε με ψαλίδι τον αδελφό του είχε απασχολήσει τις Αρχές για ληστεία

Μπουσέ Τερίμ: Σχεδιάστρια μόδας και διάσημη YouTuber η κόρη του νέου προπονητή του Παναθηναϊκού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης