Η Tesla ανακαλεί πάνω από 1,6 εκατ. οχήματα στην Κίνα

Εντοπίστηκε πρόβλημα στο λογισμικό διεύθυνσης και στα συστήματα κλειδώματος των θυρών - Θα διορθωθεί με αναβάθμιση

Περισσότερα από 1,6 εκατομμύρια οχήματα ανακαλεί η Tesla στην Κίνα λόγω προβλημάτων με το λογισμικό διεύθυνσης και τα συστήματα κλειδώματος των θυρών, ανέφερε η ρυθμιστική αρχή της χώρας.

Τα προβλήματα θα διορθωθούν με ενημέρωση του λογισμικού (over-the-air), άρα τα οχήματα δεν θα χρειαστεί να μεταφερθούν σε αντιπροσωπείες ή συνεργεία. Ωστόσο οι κινεζικές αρχές, όπως αναφέρει το BBC, χαρακτηρίζουν τη διόρθωση «ανάκληση».

Ειδικότερα, η Tesla θα προχωρήσει σε ενημέρωση λογισμικού για συνολικά 1.610.105 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων των εισαγόμενων Model S και X και των κατασκευασμένων στην Κίνα Model 3 και Y που κατασκευάστηκαν από το 2014 έως το 2023.

H Tesla θα αναβαθμίσει επίσης το λογισμικό για 7.538 μονάδες αυτοκινήτων Model S και X για να διορθώσει το πρόβλημα των θυρών που μπορεί να ξεκλειδώσουν σε συγκρούσεις.

Τον Δεκέμβριο η Tesla είχε ανακαλέσει δύο εκατομμύρια αυτοκίνητα στις ΗΠΑ λόγω προβλημάτων στο λογισμικό του αυτόματου πιλότου.

Ήδη από τον περασμένο Μάιο, η κινεζική ρυθμιστική αρχή δήλωσε ότι περισσότερα από ένα εκατομμύριο οχήματα ενδέχεται να έχουν προβλήματα στο σύστημα επιτάχυνσης και στα φρένα. Η αμερικανική εταιρεία πράγματι ανακάλυψε προβλήματα με τις λειτουργίες της υποβοηθούμενης οδήγησης και τα συστήματα κλειδώματος των θυρών.

Η Tesla έχει υψηλές πωλήσεις στην Κίνα, όπου οι πολίτες ενθαρρύνονται να αγοράζουν ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα μέσω επιδοτήσεων. Η χώρα φιλοξενεί επίσης ένα μεγάλο εργοστάσιο κατασκευής στη Σαγκάη, το οποίο παρέδωσε 947.000 οχήματα το 2023.



Ειδήσεις σήμερα:

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τσίπρας δεν θα πάει στις Σπέτσες για το κάλεσμα Κασσελάκη - Βαρύ το κλίμα στο κόμμα

Εξαφάνιση εγκύου στη Θεσσαλονίκη: «Να μας πάρει να πει ότι είναι καλά» - Η έκκληση του αδερφού της

Νίκος Χαρδαλιάς: Αυτοί είναι οι 19 α
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr