Θανατική ποινή κατά του δράστη του μακελειού στο Μπάφαλο θα ζητήσουν οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς

Θανατική ποινή κατά του δράστη του μακελειού στο Μπάφαλο θα ζητήσουν οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς

Πρώτη φορά παρόμοιο αίτημα από τη διακυβέρνηση Μπάιντεν - Τον Μάιο του 2022 ο Πέιτον Τζέντρον είχε εισβάλει σε σούπερ μάρκετ όπου δολοφόνησε 10 ανθρώπους, όλους Αφροαμερικανούς

payton-buffalo
Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς πρόκειται να ζητήσουν την επιβολή θανατικής ποινής κατά του δράστη της επίθεσης σε σούπερ μάρκετ στο Μπάφαλο το 2022, όπως δείχνουν δικαστικά έγγραφα.

Είναι η πρώτη φορά κατά τη διακυβέρνηση υπό τον Μπάιντεν που ζητείται η θανατική ποινή από την πλευρά του κράτους, σημειώνει το CNN.

Ο Πέιτον Τζέντρον, μόλις 20 ετών, είναι αντιμέτωπος με σειρά αδικημάτων που αφορούν εγκλήματα μίσους και κατοχή όπλων. Τον Μάιο του 2022 είχε εισβάλει σε σούπερ μάρκετ όπου δολοφόνησε 10 ανθρώπους, όλους Αφροαμερικανούς.

Αυτή τη στιγμή εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης για κατηγορίες από την Πολιτεία της Νέας Υόρκης. Οι συνήγοροι του λένε ότι θα παραδεχτεί την ενοχή του για όσα του καταλογίζει η ομοσπονδιακή Δικαιοσύνη, αλλά μόνο αν δεν ζητούσαν οι εισαγγελείς τη θανατική ποινή.

Κλείσιμο
Στη Νέα Υόρκη, η θανατική ποινή είναι αντισυνταγματική, ωστόσο, παραμένει μια πιθανή επιλογή καταδίκης σε ομοσπονδιακές υποθέσεις.

Προεκλογικά ο Μπάιντεν υποσχόταν την κατάργηση της θανατικής ποινής σε ομοσπονδιακό επίπεδο όπως και να δώσει κίνητρα στις Πολιτείες να ακολουθήσουν το παράδειγμα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Οι καταδίκες για τα πιο βαριά ομοσπονδιακά αδικήματα θα έπρεπε να είναι ισόβια χωρίς αναστολή, ανέφερε.




Ειδήσεις σήμερα:

Στο φως οι προανακριτικές καταθέσεις: Το θέατρο του συντρόφου της Γεωργίας - Έκανε ότι την έψαχνε στα νοσοκομεία

Η «Λορέλα» και δύο άνδρες στο κύκλωμα μαστροπείας ανηλίκων - Τους υπόσχονταν πολλά χρήματα και τις εξέδιδαν


Δεν έχω ψάξει ούτε έχω διαβάσει για κεταμίνη στο Ίντερνετ, λέει η Πισπιρίγκου - Αρνείται ότι δηλητηρίασε την Τζωρτζίνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης