H Μαρίνα Αμπράμοβιτς λάνσαρε λοσιόν προσώπου και σταγόνες σκόρδου και... πολλοί έχουν μπερδευτεί

H Μαρίνα Αμπράμοβιτς λάνσαρε λοσιόν προσώπου και σταγόνες σκόρδου και... πολλοί έχουν μπερδευτεί

Τα προϊόντα ευεξίας και ομορφιάς προωθούνται μέσω του πρότζεκτ Longevity Method - Πρόκειται για πραγματικά προϊόντα ή για μεταμφιεσμένη... performance art;

marina_abramovic
Πολλά ερωτηματικά έχει προκαλέσει η πρόσφατη δραστηριότητα της αντισυμβατικής καλλιτέχνιδας Μαρίνα Αμπράμοβιτς.

Η γυναίκα που ξεκίνησε την καριέρα της στην τέχνη πειραματιζόμενη με μαχαίρια και φωτιά, λάνσαρε πρόσφατα μια ενυδατική λοσιόν προσώπου, με πολλούς να αναρωτιούνται αν τα προϊόντα ευεξίας και ομορφιάς που παρουσιάζει στο site του πρότζεκτ Longevity Method δεν είναι παρά μεταμφιεσμένη... performance art.

Σύμφωνα με το Euronews, η λοσιόν προσώπου που φέρει την υπογραφή της διάσημης Σέρβας καλλιτέχνιδας είναι το τελευταίο προϊόν που ανακοινώθηκε στο πλαίσιο του πρότζεκτ της «Longevity Method». Στη σχετική καταχώρηση στον ιστότοπο, ως συστατικά της λοσιόν αναφέρονται το λευκό ψωμί, η βιταμίνη C και το λευκό κρασί, ενώ η αναγραφόμενη τιμή είναι 199 λίρες Αγγλίας (230 ευρώ).

lotionn
Κλείσιμο


«Καθώς η τεχνολογία αναπτύσσεται ραγδαία, εάν εμείς οι άνθρωποι δεν ενσωματώσουμε την απλότητα στη ζωή μας, θα χαθούμε», αναφέρει το κείμενο στη συσκευασία του προϊόντος, προτού μετατραπεί σε ένα «κατηγορώ» εναντίον της τεχνητής νοημοσύνης και του υπερκαταναλωτισμού, με ταυτόχρονη υπεράσπιση της «μεθόδου Abramović».

Το παράξενο κείμενο, ένα «παραλήρημα που θυμίζει το site Goop» της Γκουίνεθ Πάλτροου σύμφωνα με το Euronews, κάνει αρκετούς να υποψιάζονται ότι αυτά τα πρώτα βήματα της Αμπράμοβιτς στον χώρο της ευεξίας και της ομορφιάς μπορεί να κρύβουν κάτι άλλο. Το project Longevity Method προέκυψε από τη θεραπεία που ακολούθησε το 2017 η Αμπράμοβιτς για τη νόσο του Lyme υπό την καθοδήγηση της Νόνα Μπρένερ, μιας ειδικού της ολιστικής ιατρικής. Πρόκειται για ένα κοινό εγχείρημα της performance artist και της ιατρού, που ζητά από τους ενδιαφερόμενους καταναλωτές να εγγραφούν για να αποκτήσουν νωρίτερα πρόσβαση σε μια σειρά προϊόντων, τα οποία περιλαμβάνουν σταγόνες για αύξηση της ενέργειας με σταφύλι και κράνμπερι, σταγόνες ενίσχυσης του ανοσοποιητικού με σκόρδο και λεμόνι και ένα σπρέι γλυκόριζας κατά των αλλεργιών.

lotionn_2


Όλα τα παραπάνω ακούγονται κάπως περίεργα για την 77χρονη που είναι περισσότερο γνωστή για την πρωτοποριακή εννοιολογική τέχνη της. Στο πλαίσιο του πρότζεκτ της «The Artist is Present» το 2010, η Αμπράμοβιτς κάθισε σε μια καρέκλα στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης, ακίνητη και σιωπηλή, για πάνω από 736 ώρες. 1.545 άνθρωποι στήθηκαν στην ουρά και κάθισαν απέναντί της, εξερευνώντας μαζί της όλο το φάσμα των συναισθημάτων - η μόνη απαίτηση από τους επισκέπτες ήταν να μην αγγίξουν ή να μη μιλήσουν στην καλλιτέχνιδα.

Δεδομένης της μέχρι τώρα καριέρας της, είναι λογικό να υποθέσει κανείς ότι κάτι παράξενο συμβαίνει με αυτό το μυστηριώδες εγχείρημα στον τομέα του skincare, αναφέρει το δημοσίευμα του euronews. Αν το Longevity Method είναι μέρος ενός καλλιτεχνικού προτζεκτ που ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί, τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό; Η προφανής πρόταση θα ήταν ότι αποτελεί κάποιου είδους σχόλιο για τον καταναλωτισμό, τη σύγχρονη κουλτούρα της ομορφιάς και το αφιλόξενο περιβάλλον για την τέχνη που αναγκάζει μια καλλιτέχνιδα να καταφύγει σε έναν εύκολο και γρήγορο τρόπο να βγάλει χρήματα.

Υπάρχει φυσικά και η πιθανότητα να πρόκειται για πραγματική στροφή της καλλιτέχνιδας στον χώρο της ευεξίας, την οποία ενέπνευσε η σχέση εμπιστοσύνης του έχτισε με την γιατρό της κατά τη θεραπεία της. Σε αυτήν την περίπτωση, η Αμπράμοβιτς μπορεί να πιστεύει πραγματικά στις θαυματουργές ιδιότητες της λοσιόν με το ψωμί και των σταγόνων σκόρδου, και επομένως να θεωρεί... δίκαιη την υψηλή τιμή τους.


Ειδήσεις σήμερα:

Το στοιχείο-κλειδί που οδήγησε στις συλλήψεις για τις δολοφονίες Σκαφτούρου και Ρουμπέτη

Ξανά στους δρόμους φοιτητές και μαθητές ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια - Κλειστή η Πανεπιστημίου

«Νοσοκομείο» το Μπάκιγχαμ: Σασπένς και κρυψίνοια γύρω από τη διπλή νοσηλεία βασιλιά Κάρολου-Κέιτ Μίντλετον
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης