ΗΠΑ: Ο Ρον ΝτεΣάντις αποχαιρέτησε την προεδρική κούρσα με μια γκάφα

Χρησιμοποίησε απόφθεγμα για την επιτυχία και την αποτυχία που αποδίδεται εσφαλμένα στον Ουίνστον Τσώρτσιλ

Ο κυβερνήτης της Φλόριντας Ρον ΝτεΣάντις την Κυριακή απέσυρε την υποψηφιότητά του για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, ανακοινώνοντας την απόφασή του μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος.

Στη σύντομη παρέμβασή του χρησιμοποίησε ένα απόφθεγμα που αποδίδεται εσφαλμένα στον Ουίνστον Τσώρτσιλ.



«Η επιτυχία δεν είναι οριστική, η αποτυχία δεν είναι μοιραία: Αυτό που μετράει είναι το κουράγιο να συνεχίζεις», είπε ο Ντε Σάντις νομίζοντας ότι μεταφέρει τα λόγια του μεγάλου Βρετανού ηγέτη.

Η International Churchill Society στο παρελθόν έχει επισημάνει ότι το απόφθεγμα αποδίδεται εσφαλμένα στον Βρετανό πρώην πρωθυπουργό ενώ και το Churchill Project at Hillsdale College περιλαμβάνει τη φράση στα πολλά κατασκευασμένα αποφθέγματα του Τσώρτσιλ.

Ειδικοί επισημαίνουν ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις και στοιχεία ότι ο Τσώρτσιλ είπε ποτέ τη φράση που του αποδίδεται.

«Ήταν ένας απίστευτος χειριστής του λόγου και επινόησε τόσες πολλές αξιομνημόνευτες φράσεις κατά τη διάρκεια της μακράς του καριέρας, αλλά πιθανότατα του έχουν αποδώσει περισσότερα αποφθέγματα από όσα επινόησε ο ίδιος», σχολίασε ο Κέβιν Ρουάνε, καθηγητής και συγγραφέας βιβλίου για τον Τσώρτσιλ.

«Όπως και να το δείτε, ο κυβερνήτης ΝτεΣάντις αποσύρθηκε με μια γκάφα», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο από τον γάμο του 43χρονου στη Χαλκίδα - Στους καλεσμένους η 39χρονη με τον σύζυγό της

«Στις 11 το βράδυ ενημέρωσα τον αρχηγό για 16 σάκους με νεκρούς» λέει για τη φωτιά στο Μάτι ο τότε εναέριος συντονιστής της Πυροσβεστικής


Προφυλακιστέος ο κρεοπώλης για τη δολοφονία του Μπάμπη - Βίντεο από τις άγριες αποδοκιμασίες συγγενών και φίλων του 31χρονου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr