Πόλεμος στο Ισραήλ: Συμμεριζόμαστε τη θλίψη των οικογενειών των 21 νεκρών στρατιωτών, λέει ο στρατηγός Χαλεβί

Πόλεμος στο Ισραήλ: Συμμεριζόμαστε τη θλίψη των οικογενειών των 21 νεκρών στρατιωτών, λέει ο στρατηγός Χαλεβί

«Αυτή τη δύσκολη μέρα, είναι σημαντικό να πούμε ότι πολεμάμε εδώ και 108 ημέρες και δεν ξεχνάμε την 7η Οκτωβρίου, δεν ξεχνάμε γιατί πήγαμε στον πόλεμο», δήλωσε ο Ισραηλινός στρατιωτικός αξιωματούχος

halevi__idf
Ο Αρχηγός του Επιτελείου των IDF αντιστράτηγος Χέρζι Χαλεβί μέσω βιντεοσκοπημένου του μηνύματος αναφέρθηκε στον θάνατο των 21 Ισραηλινών στρατιωτών κατά τη διάρκεια έκρηξης που οδήγησε στην κατάρρευση κτιρίου στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας. «Συμμεριζόμαστε τη θλίψη των οικογενειών τους για τη βαριά απώλεια και γνωρίζουμε ότι ο πόνος είναι πολύ μεγάλος για να τον αντέξουμε» ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Αν αυτό είναι κάποια παρηγοριά, θα ήθελα να γνωρίζουν οι οικογένειες, ότι έπεσαν σε μάχη κοντά στο συνοριακό φράχτη, κατά τη διάρκεια μιας αμυντικής επιχείρησης στη νεκρή ζώνη μεταξύ των ισραηλινών κοινοτήτων και της Γάζας. Πρόκειται για ένα έργο που έχει ως αποκλειστικό σκοπό να δημιουργήσει τις συνθήκες ασφαλείας για την ασφαλή επιστροφή των κατοίκων [των συνοριακών κοινοτήτων της Γάζας] στα σπίτια τους», πρόσθεσε ο Ισραηλινός αντιστράτηγος.

Ακόμη ο Χέρζι Χαλεβί δήλωσε ότι βρέθηκε στον τόπο όπου έχασαν τη ζωή τους οι 21 στρατιώτες και πρόσθεσε ότι συναντήθηκε με Ισραηλινούς διοικητές οι οποίοι τον ενημέρωσαν για την αρχική έρευνα που έχει ξεκινήσει για το συμβάν. 
הצהרת הרמטכ"ל | את"צ
Κλείσιμο
«Όπως πάντα, θα ερευνήσουμε σε βάθος το περιστατικό και θα πάρουμε τα μαθήματα κατά τη διάρκεια της μάχης, ώστε να μην ξανασυμβεί τέτοιο περιστατικό», είπε ο Ισραηλινός στρατιωτικός αξιωματούχος. Επιπλέον προειδοποίησε ότι οι μάχες στη Γάζα θα είναι χρονοβόρες.

«Αυτή τη δύσκολη μέρα, είναι σημαντικό να πούμε ότι πολεμάμε εδώ και 108 ημέρες και δεν ξεχνάμε την 7η Οκτωβρίου, δεν ξεχνάμε γιατί πήγαμε στον πόλεμο», επεσήμανε. Παράλληλα συμπλήρωσε ότι οι IDF το τελευταίο 24ωρο «επέκτειναν τις μάχες στη Χαν Γιουνίς ενώ συνέχισαν τις μάχες τους στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας».

«Σήμερα νιώθουμε το μεγάλο και οδυνηρό κόστος του πολέμου. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το ξεκάθαρο δικαίωμά μας να ζούμε εδώ με ασφάλεια», κατέληξε ο Χαλεβί.


Ειδήσεις σήμερα:

Επίθεση Πολάκη στον σκιτσογράφο Ηλία Μακρή με βαριές ύβρεις - Μιλάει για «βοθρολύματα»

Πρόστιμο 561.000 ευρώ στην εταιρεία FrieslandCampina για αθέμιτη κερδοφορία στο βρεφικό γάλα

O Μπάμπης προσπάθησε να κρυφτεί πριν τον πυροβολήσουν - Τα νέα στοιχεία για το έγκλημα στο Μεσολόγγι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης