Πόλεμος στην Ουκρανία: Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι ρωσικοί βομβαρδισμοί - Δύο νεκροί άμαχοι στη Χερσώνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι ρωσικοί βομβαρδισμοί - Δύο νεκροί άμαχοι στη Χερσώνα

Νωρίτερα, τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν σε Χάρκοβο και Κίεβο από ρωσικά πλήγματα

beryslav_2
Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης έπειτα από ρωσική αεροπορική επιδρομή στο Μπερισλάβ της Χερσώνας, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο περιφερειακός εισαγγελέας.

«Ξεκίνησε προδικαστική έρευνα στο πλαίσιο της ποινικής διαδικασίας για το γεγονός της παραβίασης των νόμων και των εθίμων του πολέμου, η οποία συνδυάζεται με ανθρωποκτονία από πρόθεση», ανέφερε το μήνυμα του εισαγγελέα στο Telegram.



Σύμφωνα με την εισαγγελική έκθεση, στις 23 Ιανουαρίου, γύρω στις 15:10, ο ρωσικός στρατός εξαπέλυσε αεροπορική επιδρομή σε ένα χωριό στο Μπερισλάβ, με συνέπεια να «χτυπήσει» ένα σπίτι και να προκαλέσει τον θάνατο δύο ανθρώπων, που απεγκλωβίστηκαν από τα συντρίμμια.

Κλείσιμο
Συγκεκριμένα, μια γυναίκα απεγκλωβίστηκε κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης, ωστόσο δεν άντεξε και κατέληξε κατά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο. Επιπλέον, εντοπίστηκε και η σορός ενός άντρα.



Στο μεταξύ, τουλάχιστον οκτώ άμαχοι σκοτώθηκαν και σχεδόν 80 τραυματίστηκαν από νυχτερινά ρωσικά αεροπορικά πλήγματα που είχαν στόχο κυρίως την πρωτεύουσα της Ουκρανίας Κίεβο και την πόλη Χάρκοβο (ανατολικά), ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές.

Τις τελευταίες εβδομάδες, το Κίεβο και η Μόσχα αλληλοκατηγορούνται ότι πολλαπλασιάζουν τα πλήγματα στις ζώνες αμάχων, με μερικές φορές πολύ βαρύ απολογισμό, ενώ η κατάσταση στο μέτωπο παραμένει σχεδόν παγωμένη.


Ειδήσεις σήμερα:

Πέθανε ο σχεδιαστής μόδας Φιλήμονας σε ηλικία 91 ετών

Βίντεο: Το Ρολόι της Αποκάλυψης... παραμένει στα 90 δευτερόλεπτα πριν από τα μεσάνυχτα


Ο κρεοπώλης αιφνιδίασε τον Μπάμπη - Ψάχνουν ακόμα το κινητό του 31χρονου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης