Γερμανία: «Οι ξένοι πρέπει να ενταχθούν στον στρατό» λέει ο υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους

Γερμανία: «Οι ξένοι πρέπει να ενταχθούν στον στρατό» λέει ο υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους

Ο Πιστόριους σημειώνει ότι η Γερμανία βρίσκεται σε πολεμική ετοιμότητα – «Δεν βλέπω κίνδυνο επίθεσης από τη Ρωσία στο έδαφος του ΝΑΤΟ ή εταίρου του»

boris_pistorius
Για την πολεμική ετοιμότητα της Γερμανίας επαίρεται ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Μπόρις Πιστόριους ενώ μαίνεται ο πόλεμος Ουκρανίας- Ρωσίας, την ώρα που Σουηδία, Νορβηγία και Μεγάλη Βρετανία προειδοποιούν ότι ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου, Βλαντιμίρ Πούτιν σχεδιάζει να επιτεθεί στη Δύση κηρύσσοντας τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα «Bild», o 63χρονος υπουργός ξεκαθάρισε ότι το γερμανικό στράτευμα «Bundeswehr» μπορεί ανά πάσα στιγμή να υπερασπιστεί τον λαό της χώρας. Για τον Γερμανό υπουργό, η «πολεμική ικανότητα» της Γερμανίας δεν είναι μόνο θέμα συζήτησης. «Δεν έβαλα στο τραπέζι τον όρο “συζήτηση” γιατί μου αρέσει ο όρος πρόκληση», λέει χαρακτηριστικά και προσθέτει: «Έχουμε 30 χρόνια ειρήνης, από τα οποία όλοι έχουμε επωφεληθεί. Και τώρα οδηγούμαστε προς άλλη κατεύθυνση...Πρέπει να επιταχύνουμε πραγματικά, ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε ανά πάσα στιγμή», τόνισε.

«Δεν βλέπω κίνδυνο επίθεσης από τη Ρωσία στο έδαφος του ΝΑΤΟ ή εταίρου του»

Ο Σοσιαλδημοκράτης υπουργός υπογράμμισε επίσης ότι, με βάση στοιχεία εμπειρογνωμόνων, θα χρειαστούν πέντε έως οκτώ χρόνια έως ότου η Ρωσία μπορέσει να βρεθεί σε στρατιωτική κατάσταση προκειμένου να προβεί σε νέες μεγάλες επιχειρήσεις.

Έσπευσε επίσης να διευκρινίσει: «Αυτή τη στιγμή δεν βλέπω κανέναν κίνδυνο επίθεσης από τη Ρωσία στο έδαφος του ΝΑΤΟ ή ενός εταίρου του ΝΑΤΟ. Αλλά αυτό ισχύει για αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Κανείς δεν ξέρει εάν και πόσο θα διαρκέσει αυτό».

Κλείσιμο
Ο 63χρονος Γερμανός υπουργός πρόσθεσε επίσης ότι η Ρωσία τα έχει...δώσει όλα στην Ουκρανία και ταυτόχρονα βρίσκεται αντιμέτωπη με μεγάλα προβλήματα, παρά την απόφαση του Κρεμλίνου για περαιτέρω αύξηση του αριθμού των στρατιωτών της.

Ο υπουργός Άμυνας στην ατμομηχανή της Ευρωζώνης εξήγησε επίσης ότι δεν θέλει να δει τις απειλές της Ρωσίας να γίνονται πραγματικότητα: «Αυτό που χρειάζεται είναι “η αρχή της αποτροπής”, όπως τη γνωρίζουμε από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου. Και αυτό θα ήταν πολύ πιο προβλέψιμο από την κατάσταση που επικρατεί σήμερα», τόνισε.

Ο Μπόρις Πιστόριους παραχώρησε συνέντευξή του στο διευθυντικό στέλεχος της BILD, Πάουλ Ρόντσχαιμερ στο «Peace Hall», δημαρχείο στο Όσναμπρουκ, γενέτειρα του υπουργού Άμυνας.

Σχετικά με την σημερινή αμυντική ικανότητα της Γερμανίας, ο Πιστόριους υπογράμμισε ότι: «Έχουμε παραδώσει πολλά, δικά μας συστήματα στην Ουκρανία. Αλλά θα τα ξαναπάρουμε όταν τελειώσει ο πόλεμος».

«Οι ξένοι πρέπει να ενταχθούν στν γερμανικό στρατό»

Επιπλέον, σε ότι αφορά το αριθμό των Γερμανών στρατιωτών, ο ίδιος παραδέχτηκε για μία ακόμη φορά ότι δεν έχει ουσιαστικό πρόβλημα με την επιστράτευση αλλοδαπών. «Οι ξένοι πρέπει να ενταχθούν στην Bundeswehr», είπε και τόνισε: «Πώς όμως θα υπερασπιστούν τη Γερμανία σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης χωρίς να έχουν γερμανικό διαβατήριο, όπως απαιτεί το Σύνταγμα της χώρας;»

«Μιλάμε για παιδιά δεύτερης και τρίτης γενιάς που δεν έχουν ακόμη γερμανικό διαβατήριο, αλλά μιλούν άπταιστα τη γερμανική γλώσσα, που ζουν σε αυτή τη χώρα και είναι ίσως έτοιμα να προσφέρουν υπηρεσίες για αυτήν τη χώρα στην οποία μεγάλωσαν ή μεγαλώνουν», έσπευσε να διευκρινίσει.

«Αυτό δεν έχει να κάνει με μια «Λεγεώνα των Ξένων»: «Δεν είπε κανείς να φέρουμε στην Bundeswehr ανθρώπους που έχουν μόλις τρεις μήνες ή τρία χρόνια στη Γερμανία», υποστήριξε ο Πιστόριους προσθέτοντας ότι: «Μιλάμε για αριθμούς που κυμαίνονται από 200.000 έως 250.000».

«Χρειάζεται ανάπτυξη των ενόπλων δυνάμεων»

Ο Γερμανός υπουργός περιέγραψε ως ιδανικό το σουηδικό μοντέλο, το οποίο δεν προβλέπει υποχρεωτική στρατιωτική θητεία, αλλά την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία, ως «νοητή παραλλαγή».

«Προς το παρόν, η Bundeswehr, όπως όλες οι ένοπλες δυνάμεις στην Ευρώπη, δεν είναι προετοιμασμένες για έναν μεγάλο πόλεμο από άποψη δύναμης». Γι' αυτό είναι ξεκάθαρο ότι χρειαζόμαστε ανάπτυξη», υπογράμμισε ο Πιστόριους.

Φόβος για το ενδεχόμενο εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ;

Σχετικά με το ενδεχόμενο επανεκλογής του Ρεπουμπλικανού τέως προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο Γερμανός υπουργός Άμυνας είπε χαρακτηριστικά:

«Νομίζω ότι μας συμβουλεύουν ως Ευρωπαίοι να κάνουμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε πριν από δέκα ή 20 χρόνια: να επενδύσουμε περισσότερο στη δική μας ασφάλεια στην Ευρώπη. Αν τώρα δούμε αυτές τις αμερικανικές εκλογές και παραλύουμε από φόβο, αυτό δεν μας βοηθάει καθόλου».




Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: Κακοκαιρία εξπρές προ των πυλών - Χιόνια και στην Αττική, από την Πεντέλη και πάνω, βλέπει ο Μαρουσάκης

Αλαμπάμα: Σοκ με την πρώτη εκτέλεση θανατοποινίτη με άζωτο στις ΗΠΑ - Κράτησε 22 λεπτά, το σώμα του σπαρταρούσε

Ινδία: Οικογένεια έπνιξε στον Γάγγη 5χρονο με τελικό στάδιο λευχαιμίας επειδή πίστευε ότι θα τον... θεραπεύσει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης