Πόλεμος στο Ισραήλ: Οι IDF αποσύρουν την 55η Ταξιαρχία από τη Γάζα

Πόλεμος στο Ισραήλ: Οι IDF αποσύρουν την 55η Ταξιαρχία από τη Γάζα

Τα στρατεύματα της εφεδρικής ταξιαρχίας αλεξιπτωτιστών επιχειρούσαν στη Χαν Γιουνίς τις τελευταίες εβδομάδες, σκοτώνοντας πολλούς άνδρες της Χαμάς

idf_tunel
Οι IDF απέσυραν την 55η Ταξιαρχία από τη Λωρίδα της Γάζας και την αντικατέστησαν με άλλες δυνάμεις στην περιοχή Χαν Γιουνίς, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ισραηλινός στρατός.

Τα στρατεύματα της εφεδρικής ταξιαρχίας αλεξιπτωτιστών επιχειρούσαν στη Χαν Γιουνίς τις τελευταίες εβδομάδες, σκοτώνοντας πολλούς άνδρες της Χαμάς ενώ εντόπισαν και κατεδάφισαν τουλάχιστον 70 φρεάτια σηράγγων αναφέρουν οι IDF.

Οι IDF λένε ότι η ταξιαρχία εντόπισε επίσης δύο θέσεις εκτόξευσης πυραύλων που χρησιμοποιεί η Χαμάς για την εκτόξευση βλημάτων στο Ισραήλ. Σημειώνεται ότι τις τελευταίες εβδομάδες οι IDF έχουν αποσύρει μεγάλο μέρος των εφέδρων δυνάμεων αφήνοντας τον μόνιμο στρατό να συνεχίσει τις μάχες κατά της Χαμάς.

Στρατιωτικοί αξιωματούχοι λένε ότι οι IDF στοχεύουν στην αποδέσμευση των εφέδρων για να βοηθήσουν στην ανάκαμψη της οικονομίας του Ισραήλ και να τους δώσουν ένα διάλειμμα πριν πιθανότατα κληθούν ξανά, καθώς οι μάχες στη Γάζα αναμένεται να διαρκέσουν όλο το χρόνο και υπάρχουν φόβοι για κλιμάκωση στο βορρά εν μέσω καθημερινών επιθέσεων από τη Χεζμπολάχ.


Ειδήσεις σήμερα:

Η Ρούλα Πισπιρίγκου θα προσφύγει στα δικαστήρια σε βάρος της εισαγγελέως, είπε ο Κούγιας - «Να το κάνετε», του απάντησε

Επεισόδια και προσαγωγές σε Βουλή και Εξάρχεια στο πανεκπαιδευτικό: Συγκρούσεις διαδηλωτών με την Αστυνομία (βίντεο & φωτογραφίες)


Αντιδράσεις για το ντοκιμαντέρ του Netflix που παρουσιάζει ομοφυλόφιλο τον Μέγα Αλέξανδρο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης