Οι Ουκρανοί χτύπησαν ρωσικό διυλιστήριο 600 χιλιόμετρα μέσα από τα σύνορα

Η επίθεση έγινε με δύο drone που μετέφεραν εκρηκτικά, ανέφερε η ουκρανική υπηρεσία ασφαλείας SBU

Δύο ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπληξαν το Σάββατο βασική εγκατάσταση επεξεργασίας στο διυλιστήριο πετρελαίου του Βόλγκογκραντ, στη νότια Ρωσία, σε μια επιχείρηση που διενήργησε η υπηρεσία ασφαλείας SBU.

Οι τοπικές ρωσικές αρχές δήλωσαν νωρίτερα πως είχε κατασβεστεί πυρκαγιά που ξέσπασε στο μεγάλο διυλιστήριο έπειτα από επίθεση με drone. Το διυλιστήριο ανήκει στην πετρελαιοπαραγωγό εταιρία Lukoil.







Το πλήγμα είναι το πιο πρόσφατο σε μια σειρά επιθέσεων με drone που βάζουν στο στόχαστρο ρωσικές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις, υποδομές που το Κίεβο θεωρεί σημαντικές για την πολεμική προσπάθεια του Κρεμλίνου.

Ουκρανική πηγή στο Κίεβο είπε στο Reuters πως αυτού του είδους οι επιθέσεις με drone θα συνεχιστούν.

«Χτυπώντας διυλιστήρια πετρελαίου που δουλεύουν για το ρωσικό στρατιωτικοβιομηχανικό σύμπλεγμα, δεν αποκόπτουμε μόνο τη διαχειριστική υποστήριξη της προμήθειας καυσίμων για εξοπλισμό του εχθρού, αλλά μειώνουμε και το γέμισμα του ρωσικού προϋπολογισμού», εξήγησε η πηγή.

Η απόσταση από τη ουκρανική πόλη Χάρκοβο κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία μέχρι τη νότια ρωσική πόλη Βόλγκογκραντ είναι μεγαλύτερη των 600 χλμ.

Η Ρωσία διενεργεί τακτικά πλήγματα με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς σε στόχους στην Ουκρανία αφότου ξεκίνησε την εισβολή της, με αποτέλεσμα το Κίεβο να ψάχνει να βρει έναν γρήγορο τρόπο για να μπορέσει να καλύψει το χάσμα με την πιο εξελιγμένη στρατιωτική τεχνολογία της Μόσχας.

Επιδιώκει να ωθήσει στην καινοτομία στην τεχνολογία μη επανδρωμένων αεροσκαφών και να υποστηρίξει την παραγωγή μεγάλου βεληνεκούς drone ώστε η Ουκρανία να ανταποδώσει τα πλήγματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ειδήσεις σήμερα:

Συνελήφθη 78χρονος που βίαζε ανήλικη στο Κερατσίνι - Ήταν κάτω από 14 ετών

Βίντεο: Έγραψε ιστορία η Πλατανιώτη στην Ντόχα - «Χρυσή» στο παγκόσμιο πρωτάθλημα καλλιτεχνικής κολύμβησης

Παρέμβαση της Εισαγγελίας Θεσσαλονίκης για τους καθηγητές του ΑΠΘ που αρνούνται τις διαδικτυακές εξετάσεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr