Φον ντερ Λάιεν: Δεν θα συνεργαστούμε με τους «φίλους του Πούτιν»

Φον ντερ Λάιεν: Δεν θα συνεργαστούμε με τους «φίλους του Πούτιν»

Η πρόεδρος της Κομισιόν που θα διεκδικήσει και δεύτερη θητεία, χάραξε «κόκκινη γραμμή» για όσους πρόσκεινται φιλικά στο Κρεμλίνο

ursula_von_der_leyen
Απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τους «φίλους του Πούτιν» στο επόμενο κοινοβούλιο της Ε.Ε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Δύο ημέρες αφότου ανακοίνωσε ότι θα επιδιώξει και δεύτερη θητεία, η Ούρσουλα ξεκαθάρισε τις διαθέσεις της απέναντι σε όλους όσοι έχουν στενούς δεσμούς με το Κρεμλίνο, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Guardian».

«Αυτοί που υπερασπίζονται τις αξίες μας έναντι των φίλων του Πούτιν, είναι αυτοί με τους οποίους θέλω να συνεργαστώ», είπε η φον ντερ Λάιεν σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες μαζί με τον ηγέτη του κεντροδεξιού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος -και συμπατριώτη της- Μάνφρεντ Βέμπερ και πρόσθεσε:

«Αυτοί που υπερασπίζονται τις αξίες μας ενάντια στους φίλους του Πούτιν, είναι αυτοί με τους οποίους θέλω να συνεργαστώ». Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, η φον ντερ Λάιεν χάραξε «κόκκινη γραμμή» σχετικά με τα κόμματα που θεωρούνται φιλορωσικά.

Κλείσιμο
«Είναι σημαντικό να συνεργάζομαι με φιλοευρωπαίους, φιλο-ΝΑΤΟϊκούς, Ουκρανούς, ξεκάθαρους υποστηρικτές των δημοκρατικών μας αξιών, ομάδων... Με τους φίλους του Πούτιν αδύνατον», είπε.

Οι δημοσκοπήσεις πάντως δείχνουν ότι τα ακροδεξιά κόμματα θα σημειώσουν μεγάλη άνοδο στις ευρωεκλογές του Ιουνίου, βάζοντας στο περιθώριο τα αριστερά και τα κεντροαριστερά κόμματα.

Ένα από τα δύο ακροδεξιά μπλοκ του κοινοβουλίου, το «Identity and Democracy» (ID), περιλαμβάνει ορισμένα κόμματα που θεωρούνται φιλικά προσκείμενα στο καθεστώς Πούτιν, όπως τον «Εθνικό Συναγερμό» της σταρ της γαλλικής ακροδεξιάς, Μαρίν Λεπέν και την ιταλική «Λέγκα» του Ματέο Σαλβίνι.



Ειδήσεις σήμερα:

Κορινθία: Ελεύθερος μέχρι τη δίκη ο 45χρονος παλαιοχριστιανός - «Είμαι ανάπηρος, χάρη τους κάνω που δουλεύω»

Ναταλία Λιονάκη: Πού βρίσκεται σήμερα - Νέες πληροφορίες για τη ζωή της ως μοναχή

ΣΥΡΙΖΑ: Απέσυρε προφορικά επιστολή και ερωτηματολόγιο ο Κασσελάκης και τα... επανέφερε γραπτά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης