Ανακοινώθηκαν οι διακριθέντες του Rolex Awards For Enterprise 2023

Η Rolex ανακοίνωσε τους νικητές του θεσμού «Rolex Awards For Enterprise» που από το 1976 και κάθε δύο χρόνια υποστηρίζει ανθρώπους που με τις επιχειρηματικές τους πρωτοβουλίες βελτιώνουν τη ζωή μας και προστατεύουν τον πλανήτη.  

Σκοπός του θεσμού είναι να υποστηρίζει το πρωτοποριακό πνεύμα ανδρών και γυναικών που με την υλοποίηση των μελετών και των ιδεών τους, βοηθούν την ανθρωπότητα να αντιμετωπίσει τις κλιματολογικές συνθήκες, προστατεύουν το περιβάλλον και τον πολιτισμό, καταπολεμούν την εξαφάνιση ειδών του ζωικού βασιλείου και παρέχουν νερό, τρόφιμα και φάρμακα σε απομακρυσμένες κοινωνίες.

Τα Βραβεία Rolex for Enterprise αποτελούν μέρος της Πρωτοβουλίας Perpetual Planet της Rolex και ενσωματώνουν τις πολύπλευρες αξίες της εν λόγω πρωτοβουλίας που αποσκοπεί στην προστασία των οικοσυστημάτων και τη βιωσιμότητα. Μέχρι σήμερα ο θεσμός αυτός έχει υποστηρίξει και βραβεύσει 160 άνδρες και γυναίκες που διασφάλισαν ένα καλύτερο μέλλον σε 65 χώρες.

Τα βραβεία δίνονται σε μελέτες που αφορούν το περιβάλλον, τις επιστήμες και την Υγεία, την Τεχνολογία, την πολιτιστική κληρονομιά και την εξερεύνηση. Πέντε φιναλίστ επιλέγονται κάθε 2 χρόνια. Η Rolex χρηματοδοτεί τους βραβευμένους  για  την υλοποίηση  των μελετών  τους. Οι 5 βραβευθέντες του 2023 (επελέγησαν από μια διεθνή επιτροπή που απαρτίζεται από δέκα αναγνωρισμένους ειδικούς) είναι οι ακόλουθοι:

CONSTANTINO AUCCA CHUTAS - ΠΕΡΟΥ
Βιολόγος που ασχολείται με το πρόγραμμα προστασίας του οικοσυστήματος στις Άνδεις.

BETH COIGI - ΚΕΝΥΑ
Νέα επιχειρηματίας από την Κένυα που θα προσφέρει νερό για αγροτικές καλλιέργειες μέσω ηλιακών γεννητριών σε 10 κοινότητες.


INZA
KONE - ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ
Ζωολόγος, ασχολείται με την προστασία των δασών και των ζώων ενισχύοντας οικονομικά τους κάτοικους της περιοχής.


DENICA
RIADINI - FLESCH - ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ
Ασχολείται με την δημιουργία μιας αλυσίδας προσφοράς ρούχων βοηθώντας τις γυναίκες και προστατεύοντας την πολιτιστική κληρονομία της Ινδονησίας.

LIU SHAOCHUANG - ΚΙΝΑ
Ασχολείται μέσω της τεχνολογίας, με την προστασία της άγριας καμήλας που απειλείται με αφανισμό.

Μάθετε περισσότερα για τις δράσεις της Rolex για έναν καλύτερο πλανήτη στο www.rolex.org 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr