Ιταλία: Επεισόδια σε Πίζα και Φλωρεντία σε πορείες φοιτητών υπέρ της Παλαιστίνης

Οι φοιτητές μαζί με μέλη παλαιστινιακής κοινότητας και αριστερών οργανώσεων επιχείρησαν να φτάσουν μπροστά από το Πανεπιστήμιο Πίζας, όταν συνεπλάκησαν με αστυνομικούς που έκαναν χρήση γκλοπ

Επεισόδια ανάμεσα σε αστυνομικούς και φοιτητές σημειώθηκαν σήμερα στην Πίζα, σε πορεία υπέρ των Παλαιστινίων. Οι φοιτητές, μαζί με μέλη της παλαιστινιακής κοινότητας Ιταλίας και αριστερών οργανώσεων, επιχείρησαν να φτάσουν μέχρι την κεντρική είσοδο του Πανεπιστημίου της Πίζας. Οι αστυνομικοί, όμως, τους σταμάτησαν σε έναν από τους πλαϊνούς δρόμους, κάνοντας χρήση γκλοπ.



Ανάλογες εικόνες και στη Φλωρεντία, όταν διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης, επιχείρησαν να προσεγγίσουν την αμερικανική πρεσβεία. Από τα επεισόδια στις δύο πόλεις της Τοσκάνης, τραυματίστηκαν 13 άτομα. 



Η γραμματέας του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, Έλι Σλάιν, τόνισε ότι πρόκειται να υποβάλει άμεσα ερώτηση στην βουλή της Ρώμης και ότι «υπάρχει ένα κλίμα καταστολής, για το οποίο το κόμμα της διαμαρτυρήθηκε ήδη στον υπουργό Εσωτερικών, Ματέο Πιαντεντόζι».

«Για μια ακόμη φορά, χρησιμοποιούνται γκλοπ κατά όσων διαδηλώνουν ενάντια στην σφαγή που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Γάζα. Πρόκειται για ανησυχητικές εικόνες, που δεν αρμόζουν στην χώρα μας», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός και νυν ηγέτης των Πέντε Αστέρων, Τζουζέπε Κόντε. Την αντίθεση και την πικρία τους για τα σημερινά επεισόδια, εξέφρασαν οι δήμαρχοι της Πίζας και της Φλωρεντίας.

Ειδήσεις σήμερα:

Χατζηδάκης στο TikTok: Η διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές θα ολοκληρωθεί βρέξει - χιονίσει

Εξιτήριο για τη Ζωζώ Σαπουντζάκη από το νοσοκομείο μετά από ημέρες νοσηλείας


Στην οικογένεια αποκαλούμαστε όλοι αδέρφια, έχω διαγνωστεί με διπολική διαταραχή, λέει ο παλαιοχριστιανός
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr