Ο ισραηλινός στρατός λέει ότι συνέλαβε 650 τρομοκράτες κατά την επιχείρησή του στο νοσοκομείο Σίφα

Ο ισραηλινός στρατός λέει ότι συνέλαβε 650 τρομοκράτες κατά την επιχείρησή του στο νοσοκομείο Σίφα

«Ή θα παραδοθείτε ή θα πεθάνετε» το μήνυμά σε όσους κρύβονται στο νοσοκομείο

shifa_idf
Στα χέρια των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) βρίσκονται 650 Παλαιστίνιοι, εκ των οποίων, πολλοί είναι ανώτατα στελέχη της σουνιτικής τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς.

Όπως αναφέρει η ισραηλινή εφημερίδα Jerusalem Post, η σύλληψή τους έγινε στο νοσοκομείο Σίφα, ωστόσο το καθεστώς του Τελ Αβίβ δεν μπορεί να αποκαλύψει τα ονόματα των συλληφθέντων καθώς συνεχίζονται οι έρευνες, δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων, Ντανιέλ Χαγκάρι.

Κατά την τετραήμερη επιχείρηση του στρατού στο νοσοκομείο Σίφα, βόρεια της Γάζας, το Ισραήλ έχει σκοτώσει περίπου 140 τρομοκράτες της Χαμάς και της ισλαμικής Τζιχάντ κι έχει συλλάβει περίπου 650 τρομοκράτες, επισημαίνει το δημοσίευμα.

Το περίεργο είναι, όπως επισημαίνει ο ισραηλινός στρατός, ότι όλα τα στελέχη της ισλαμικής Τζιχάντ στην περιοχή παραδόθηκαν γρήγορα, ενώ οι δυνάμεις της Χαμάς χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Η μεγάλη ομάδα παραδόθηκε άμεσα στους Ισραηλινούς ενώ η άλλη συνέχιζε να αντιστέκεται πολεμώντας τον εχθρό.

Κλείσιμο


Πηγές των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) ανέφεραν ότι η επιχείρηση είχε προγραμματιστεί τουλάχιστον ένα μήνα νωρίτερα.

Το σχετικό δημοσίευμα αναφέρει ότι ο ισραηλινός στρατός μπορεί σκοπίμως να περίμενε την κατάλληλη στιγμή προκειμένου να φθάσουν περισσότεροι τρομοκράτες που ανήκαν σε ανώτατα κλιμάκια προτού επιτεθεί, όπως σχολιάζει η εφημερίδα Jerusalem Post.

Υψηλόβαθμα στελέχη τρομοκρατών συνελήφθησαν και σκοτώθηκαν

Ο αρχηγός της Υπηρεσίας Πληροφοριών της πόλης της Γάζας Χουσάμ Σαλαμέ και ο αρχηγός Πολέμου Πληροφοριών, Βασέμ Σαλαμέ, είναι δύο από τα ανώτατα στελέχη της Ισλαμικής Τζιχάντ που συνέλαβε ο ισραηλινός στρατός.

Από την πλευρά της Χαμάς, ο ισραηλινός στρατός συνέλαβε μεταξύ άλλων, τον αρχηγό τρομοκρατών της Ναμπλούς, Αμάντ Ατζίντα, όπως και τον Χαμντάλα Χασάν Αλί, ο οποίος έχει αναλάβει την περιοχή Καλκίλια.



Ορισμένες πηγές των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) εξήγησαν ότι οι τρομοκρατικές ομάδες πιθανότατα επέστρεψαν στο νοσοκομείο Σίφα, παρά το γεγονός ότι ο στρατός είχε ολοκληρώσει την «κάθαρση» από τον Νοέμβριο του 2023.

Κι αυτό γιατί δεν περίμεναν ότι ο ισραηλινός στρατός θα επέστρεφε στο νοσοκομείο Σίφα εν μέσω Ραμαζανιού με τις διαπραγματεύσεις για εκεχειρία στον παλαιστινιακό θύλακα να βρίσκονται σε κομβικό σημείο.

«Η επιχείρηση στο νοσοκομείο Σίφα είναι η μεγαλύτερη από την έναρξη του πολέμου», σημείωσε ο εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων, Ντανιέλ Χαγκάρι και πρόσθεσε: «Συλλάβαμε το ανώτερο κλιμάκιο των ηγετών της παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ».

Σύμφωνα με τον Χαγκάρι, οι τρομοκράτες συνεχίζουν να κρύβονται στο μαιευτήριο με τον ίδιο να δεσμεύεται ότι ο ισραηλινός στρατός θα τους εντοπίσει όλους. «Αν παραδοθούν, δεν θα πεθάνουν», τόνισε ο εκπρόσωπος των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων.


Ειδήσεις σήμερα:

48χρονη γυμνάστρια εμφανίστηκε γυμνή σε live μετάδοση κηδείας στη Βρετανία - Δείτε βίντεο

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποφασίζει για το ευρωψηφοδέλτιο και ο Κασσελάκης ετοιμάζεται για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου στη Θήβα

Στο νοσοκομείο ο ηθοποιός Χρήστος Χατζηπαναγιώτης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης