Μικρός Εμίλ: Στο επίκεντρο των ερευνών ο παππούς του - Το σκοτεινό παρελθόν του

Στο παρελθόν ο Φίλιπ Β. είχε κατηγορηθεί για βιασμό και σωματική κακοποίηση παιδιών

Στο στόχαστρο των ειδικών έχει μπει ο παππούς του μικρού Εμίλ μετά τον εντοπισμό από γυναίκα πεζοπόρο του κρανίου και οστών του 2χρονου αγοριού που είχε εξαφανιστεί από το χωριό Βερνέ της νοτιοανατολικής Γαλλίας. Ο Εμίλ είχε εξαφανιστεί από το σπίτι των παππούδων του στις 8 Ιουλίου του 2023 και τα οστά του εντοπίστηκαν μόλις 90 μέτρα από την οικία των συγγενών του.

«Ο εντοπισμός των οστών του Εμίλ έγινε από γυναίκα πεζοπόρο ωστόσο , δεν έπρεπε η ίδια να τα μεταφέρει στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα της περιοχής», όπως αναφέρει η εφημερίδα Le Figaro. «Έπρεπε να ειδοποιηθούν οι αρχές και αυτές να παραλάβουν τα ευρήματα», σπεύδουν να υποστηρίζουν οι εμπειρογνώμονες.

Από χθες δεκάδες αστυνομικοί, drones, ανθρωπολόγοι και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά συμμετέχουν στη μεγάλη επιχείρηση των γαλλικών αρχών προκειμένου να διαλευκάνουν το μυστήριο με την εξαφάνιση του μικρού αγοριού .

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Bild, o παππούς του αγοριού, Φιλίπ Β. ο οποίος είναι κινησιοθεραπευτής στο επάγγελμα, έκοβε ξύλα έξω από το σπίτι του περίπου την ώρα που φέρεται ότι το παιδί εξαφανίστηκε.



Γιατί η έρευνα των αρχών εστιάζει στον παππού του Εμίλ

Τη δεκαετία του 1990, ο 26χρονος τότε Φιλίπ, ήταν αρχηγός σε μία χριστιανική κοινότητα για παιδιά με οικογενειακά προβλήματα στο ορεινό χωριό Σαντ Κρουά, στο Πα ντε Καλαί της βόρειας Γαλλίας, και είχε κατηγορηθεί για σωματική κακοποίηση.

Το 2018, δικαστήριο της πόλης Λιλ κάλεσε τον παππού του άτυχου Εμίλ να καταθέσει για τις καταγγελίες που είχαν γίνει σε βάρος του. Εκείνος τότε είχε παραδεχθεί ότι «κάποιες φορές είχε δώσει χαστούκια στα παιδιά, αλλά αυτό δεν γινόταν αρκετά συχνά». Κι αυτή δεν ήταν η μοναδική φορά που ο παππούς του μικρού αγοριού βρέθηκε στο... μάτι των αρχών καθώς ο Φίλιπ Β. ήταν ύποπτος για βιασμό ανηλίκων το 1993, όταν ήταν αρχηγός στον βαθιά θρησκευόμενο Καθολικό σύλλογο προσκόπων «Riaumont», όπου η σωματική βία σε βάρος των παιδιών ήταν στο πλαίσιο της καθημερινής εκπαίδευσης.

Λίγο πριν τα τέλη του 2016, ο μάρτυρας Ζαν Λ. αποφάσισε να αναφέρει στην αστυνομία περιστατικά από το 1993 στον σύλλογο των προσκόπων «Riaumont». Σύμφωνα με τον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό «TF1», ο μάρτυρας κατήγγειλε βιασμό και κακοποίηση από δύο δράστες: τον «Brother Philippe» (αδερφό Φιλίπ) - δηλαδή παππού του Εμίλ- κι έναν άλλο άνδρα που χρησιμοποιούσαν ένα δωμάτιο «για τιμωρία και βασανισμό».

Συνεχίζουν την έρευνα εμπειρογνώμονες

Στην περιοχή όπου βρέθηκαν τα οστά του Εμίλ έχει τεθεί σε εφαρμογή ένα σύστημα ελέγχου για να αποτρέψει τους πεζοπόρους να μολύνουν το έδαφος όπου διεξάγεται η έρευνα. Με τον τρόπο αυτό, οι επιστήμονες θα μπορούν να κάνουν πιο εύκολα τη δουλειά τους.



Το Ινστιτούτο Εγκληματικών Ερευνών της Εθνικής Χωροφυλακής (IRCGN) βρίσκεται επίσης στην περιοχή κι έχει κινητοποιήσει «μια ομάδα πολύ υψηλής τεχνογνωσίας». Ωστόσο, οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες καθιστούν δύσκολο το έργο των εμπειρογνωμόνων και των drones.

Aπό την πλευρά του, ο ιατροδικαστής Μπρουνό Φρεμόν, εξηγεί πως θα διευκρινιστεί εάν η σορός του Εμίλ έχει μετακινηθεί από τρίτο πρόσωπο. Σε δηλώσεις του στην γαλλική εφημερίδα Le Parisien, o ιατροδικαστής υποστηρίζει πως, «όταν η σορός βρίσκεται στο έδαφος, σ΄ένα συγκεκριμένο σημείο, επί εννέα μήνες, ο σκελετός παγώνει στη γη και αφήνει το σημάδι του. Αν έχει μετακινηθεί, δεν θα δούμε κάποιο αποτύπωμα στο έδαφος, γεγονός που δείχνει ξεκάθαρα ότι υπήρξε παρέμβαση από άγνωστο πρόσωπο».

Ειδήσεις σήμερα:

Καβγάς Πολάκη με Καρανίκα για την ανάρτηση Ακρίτα - Δείτε τον διάλογο τους περί μισογυνισμού στο Facebook

«Την κάρφωνε απανωτά στην πλάτη και φώναζε "θα σε σκοτώσω"» λέει αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας της 28χρονης

Ένταση στη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη: Η συζήτηση μαζί σου είναι λίγο απογοητευτική, της είπε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr