Η αστυνομία εκκένωσε σήμερα νωρίς το πρωί έναν φιλοπαλαιστινιακό καταυλισμό στο πανεπιστήμιο George Washington, στην αμερικανική πρωτεύουσα και προχώρησαν σε συλλήψεις.
Κάνοντας λόγο για «μια σταδιακή κλιμάκωση», η αστυνομία της πόλης εξήγησε ότι επιχείρησε αρχικά να «εκτονώσει τις εντάσεις» προτού επέμβει. Γύρω στις 04.00 το πρωί τοπική ώρα, αστυνομικοί επενέβησαν στην πανεπιστημιούπολη και έκαναν χρήση σπρέι πιπεριού εναντίον των διαδηλωτών, όπως μεταδίδει το φοιτητικό μέσο ενημέρωσης GW Hatchet, προχωρώντας σε δεκάδες συλλήψεις.
Δείτε φωτογραφίες:
Η επιχείρηση της αστυνομίας διεξήχθη, την ώρα που η δήμαρχος και η αρχηγός της αστυνομίας αναμενόταν να δώσουν εξηγήσεις αργότερα σήμερα ενώπιον του Κογκρέσου για τη διαχείριση των φοιτητικών κινητοποιήσεων. Αυτή η ακρόαση ματαιώθηκε λόγω της εκκένωσης του καταυλισμού, ανακοίνωσε ο Τζέιμς Κόμερ, Ρεπουμπλικανός βουλευτής στη Βουλή των Αντιπροσώπων.
Τα αμερικανικά πανεπιστήμια συγκλονίζονται εδώ και εβδομάδες από τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα. Σε όλη τη χώρα, οι δυνάμεις επιβολής του νόμου κλήθηκαν από τις διοικήσεις των πανεπιστημίων για να εκκενώσουν τους καταυλισμούς και να απομακρύνουν με τη βία διαδηλωτές.
Το efood προάγει τη σταθερότητα και την κοινωνική συνοχή μέσα από ένα σημαντικό πρόγραμμα υποστήριξης, προσφέροντας σε ευάλωτες ομάδες τα απαραίτητα καταναλωτικά αγαθά και βάζοντας, ταυτόχρονα, φραγμό στο food waste.
Aπόλαυσε chatting, streaming και scrolling χωρίς δεύτερες σκέψεις! Με το Data Jump της Nova, έχεις περισσότερα data στα προγράμματα κινητής από μόνο 14€/μήνα (συμπεριλαμβανομένων απεριόριστων κλήσεων και SMS). Για σένα που ξέρεις τι αξίζεις!