Οι ΗΠΑ επιταχύνουν την διαδικασία για να σταλούν άμεσα όπλα στην Ουκρανία

Οι ΗΠΑ επιταχύνουν την διαδικασία για να σταλούν άμεσα όπλα στην Ουκρανία

Η επίθεση της Ρωσίας στο Χάκοβο που ώθησε το Κίεβο να κινητοποιήσει εφεδρείες για να στείλει ενισχύσεις, εγείρει ανησυχίες πως επίκεινται ρωσικές επιτυχίες στο πεδίο

Jake_Sullivan
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ κάνει «ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό» για να παραδοθούν άμεσα όπλα και πυρομαχικά στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας, οι οποίες έχουν βρεθεί αντιμέτωπες με νέα ρωσική επίθεση, διαβεβαίωσε χθες Δευτέρα ο Τζέικ Σάλιβαν, ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας θα ανακοινωθεί «εντός των προσεχών ημερών», ώστε να επιταχυνθεί «ο ρυθμός των παραδόσεων», πρόσθεσε ο κ. Σάλιβαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η Ρωσία εξαπέλυσε την Παρασκευή ευρείας κλίμακας επιχείρηση στην ουκρανική περιφέρεια Χάρκοβο (βορειοανατολικά). Η ομώνυμη πρωτεύουσά της, κοντά στα σύνορα, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας.

Η επιχείρηση αυτή, που ώθησε το Κίεβο να κινητοποιήσει εφεδρείες για να στείλει ενισχύσεις, εγείρει ανησυχίες πως επίκεινται ρωσικές επιτυχίες στο πεδίο.

Κλείσιμο
Η ουκρανική κυβέρνηση προειδοποιούσε επί εβδομάδες ότι η Μόσχα υπήρχε ενδεχόμενο να προχωρήσει σε επιθέσεις εναντίον παραμεθόριων περιφερειών στη βορειοανατολική Ουκρανία, εν μέσω καθυστερήσεων στις παραδόσεις όπλων και πυρομαχικών από τους δυτικούς συμμάχους του Κιέβου και ελλείψεων εμπειροπόλεμου προσωπικού.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ειδήσεις σήμερα:

Η βιογραφία του Βασίλη Καρρά: Η απαγωγή στον δρόμο για το πανηγύρι, το σπίτι που χάθηκε στα ζάρια, η γνωριμία με τον Εθνάρχη

Πορνό: Πόσο βλέπουν οι Έλληνες και ποιες είναι οι αγαπημένες κατηγορίες σε κάθε πόλη

Δείτε πώς ο Πιρς Μόργκαν στρίμωξε τον εκπρόσωπο της ισραηλινής κυβέρνησης για τους νεκρούς αμάχους στη Γάζα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης