Αγώνας για να σωθούν από την πείνα εκατομμύρια άνθρωποι στη Ζιμπάμπουε

Αγώνας για να σωθούν από την πείνα εκατομμύρια άνθρωποι στη Ζιμπάμπουε

Πάνω από το ήμισυ του πληθυσμού θα χρειαστεί επισιτιστική βοήθεια - Η Ζιμπάμπουε είναι μεταξύ των χωρών που έχουν δεχθεί το μεγαλύτερο πλήγμα από την ξηρασία 

zimbabwe12
Πάνω από το ήμισυ του πληθυσμού της Ζιμπάμπουε θα χρειαστεί επισιτιστική βοήθεια φέτος ύστερα από την καταστροφική ξηρασία που είχε ως αποτέλεσμα μια κακή σοδειά, ενώ ανθρωπιστικοί οργανισμοί αναζητούν χρηματοδότηση για να σώσουν εκατομμύρια ανθρώπους από την πείνα, σύμφωνα με ενημέρωση που έγινε αργά χθες στο υπουργικό συμβούλιο της χώρας.

Περίπου 6 εκατ. άνθρωποι σε αγροτικές περιοχές και 1,7 εκατ. σε αστικές περιοχές θα χρειαστούν βοήθεια, σύμφωνα με την επιτροπή για την αξιολόγηση του βιοτικού επιπέδου στη Ζιμπάμπουε (ZIMLAC).

Η Ζιμπάμπουε είναι μεταξύ των χωρών που έχουν δεχθεί το μεγαλύτερο πλήγμα από την ξηρασία που προκλήθηκε από το φαινόμενο Ελ Νίνιο στη Νότια Αφρική, με τη Ζάμπια και το Μαλάουι επίσης να αντιμετωπίζουν ελλείψεις σε τρόφιμα φέτος.

Είναι η χειρότερη ξηρασία της Ζιμπάμπουε εδώ και 40 χρόνια, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Κλείσιμο
Η τελευταία αξιολόγηση για τις σοδειές που παρουσιάστηκε στο υπουργικό συμβούλιο της Ζιμπάμπουε αναθεώρησε προς τα επάνω το έλλειμμα στην παραγωγή αραβοσίτου στη χώρα στο 77% συγκριτικά με τις προβλέψεις της περασμένης εβδομάδας.

Τοπική κοινοπραξία με ιδιοκτήτες μύλων άλεσης σχεδιάζει να εισαγάγει 1,4 εκατ. μετρικούς τόνους λευκού και κίτρινου αραβοσίτου από τη Βραζιλία και άλλες χώρες για να καλύψει το επισιτιστικό έλλειμμα.

Τα Ηνωμένα Έθνη και η UNICEF έχουν κάνει έκκληση για οικονομική βοήθεια για να σωθούν εκατομμύρια άνθρωποι από την πείνα. Η κυβέρνηση της χώρας έχει επίσης κάνει έκκληση για την παροχή 2 δισεκ. δολαρίων σε επισιτιστική βοήθεια από δωρητές. Η Ζιμπάμπουε δεν είναι σε θέση να καλύψει τις επισιτιστικές της ανάγκες από το 2000, όταν ο πρώην πρόεδρος Ρόμπερτ Μουγκάμπε προχώρησε σε μεταρρυθμίσεις αναφορικά με τις εκτάσεις γης οι οποίες διατάραξαν την παραγωγή, ενώ η κλιματική αλλαγή έχει επιδεινώσει τις ικανότητες της χώρας στην καλλιέργεια γης.

Ειδήσεις σήμερα:

Το 4,5 ετών αγοράκι που έμεινε ξεχασμένο σε σχολικό λεωφορείο διάβαζε ένα βιβλίο όσο περίμενε για βοήθεια

Γιατί ο καρκίνος ονομάζεται καρκίνος; Οι Αρχαίοι Έλληνες ίσως είχαν την απάντηση

Ποιος είναι ο Μοχάμεντ Αμρά που απέδρασε στη φονική ενέδρα στη Νορμανδία - Σκληρός ποινικός με 13 καταδίκες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης