Σλοβακία: Πυροβόλησαν τον πρωθυπουργό, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τραύμα στην κοιλιά - Δείτε βίντεο

Σλοβακία: Πυροβόλησαν τον πρωθυπουργό, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τραύμα στην κοιλιά - Δείτε βίντεο

Μάρτυρας δήλωσε ότι άκουσε δύο πυροβολισμούς - Δείτε σε βίντεο τη στιγμή που ο τραυματίας Σλοβάκος πρωθυπουργός απομακρύνεται από το σημείο της επίθεσης - Συνελήφθη ο δράστης

robert-fico-xr-2
Πυροβολισμοί σημειώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτη λίγο μετά από μια συνεδρίαση της σλοβακικής κυβέρνησης στην πόλη Χάντλοβα της κεντρικής Σλοβακίας, περίπου 180 χιλιόμετρα έξω από την Μπρατισλάβα, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το πρακτορείο TASR.

Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης της Σλοβακίας, στόχος ήταν ο πρωθυπουργός της χώρας, Ρόμπερτ Φίτσο, ο οποίος τραυματίστηκε, την ώρα που χαιρετούσε υποστηρικτές του έξω από το «Σπίτι του Πολιτισμού» και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Ο 59χρονος Φίτσο φέρεται να τραυματίστηκε στην κοιλιακή χώρα, όπως μεταδίδει το Reuters, ενώ ο δράστης συνελήφθη αμέσως μετά τους πυροβολισμούς, κοντά στην πλατεία της Χάντλοβα.

Δείτε σε βίντεο τη στιγμή που ο τραυματίας Φίτσο απομακρύνεται από τους άντρες της ασφάλειάς του



Δείτε στο ακόλουθο βίντεο τη στιγμή σύλληψης

Κλείσιμο


Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση της υγείας του Σλοβάκου πρωθυπουργού.

bratislava_pirovolismoi


Μάρτυρας δήλωσε στο Reuters ότι άκουσε αρκετούς πυροβολισμούς και ότι είδε έναν άνδρα να συλλαμβάνεται από την αστυνομία.



«Υπήρχε ένα πλήθος ανθρώπων που περίμεναν έξω από το κτίριο της συνεδρίασης και ένας από αυτούς άρχισε να πυροβολεί. Αμέσως τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν οι φρουροί ασφαλείας, ενώ απαομάκρυναν τον πρωθυπουργό από το σημείο. Ο δράστης φέρεται να στόχευε τον ίδιο τον πρωθυπουργό», ανέφερε άλλος μάρτυρας, προσθέτοντας πως ακούστηκαν δύο πυροβολισμοί.

Ποιος είναι ο Ρόμπερτ Φίτσο

Ο Ρόμπερτ Φίτσο είναι πρόεδρος του κομμουνιστικού κόμματος «Κατεύθυνση – Σλοβακική Σοσιαλδημοκρατία» και ξεχώρισε για τη φιλορωσική και αντιδυτική ρητορική του.

Η πολιτική του σταδιοδρομία ξεκίνησε τη δεκαετία του 1990 και έκτοτε έχει καταλάβει διάφορες σημαντικές θέσεις, μεταξύ των οποίων και αυτή του πρωθυπουργού της Σλοβακίας σε τρεις διαφορετικές θητείες: 2006-2010, 2012-2018 και ξανά από το 2023 μέχρι σήμερα.

Ο Φίτσο είναι γνωστός για τις λαϊκιστικές του θέσεις και την ικανότητά του να πλοηγείται στα πολύπλοκα πολιτικά νερά της Σλοβακίας, διαθέτοντας ένα εντυπωσιακό ρεκόρ ως ο μακροβιότερος πρωθυπουργός στην ιστορία της χώρας.

Ωστόσο, η θητεία του δεν κύλησε χωρίς αντιπαραθέσεις, συμπεριλαμβανομένων των ισχυρισμών για διαφθορά και εμπλοκή σε πολιτικές κρίσεις, όπως η κρίση που προκλήθηκε από τη δολοφονία του δημοσιογράφου Ján Kuciak, η οποία οδήγησε στην παραίτηση της κυβέρνησής του το 2018.

Με την ακροδεξιά ρητορική του, κατάφερε να ανακτήσει την εμπιστοσύνη του εκλογικού σώματος, επιστρέφοντας στη θέση του πρωθυπουργού το 2023.


Ειδήσεις σήμερα:

«Το παιδί κινδύνευσε και παρά το σοκ πήρε τις σωστές αποφάσεις» - Ξεσπάει ο πατέρας του 5χρονου που ξέχασαν στο σχολικό

Νοσηλεύεται στο Τζάνειο με εγκεφαλικό ο Δημήτρης Σταρόβας - Είναι ελαφρύ, δεν είναι στη ΜΕΘ


Έρχεται το πρώτο κύμα ζέστης με σκόνη από την Πέμπτη - Επηρεάζονται κυρίως Πελοπόννησος και Κρήτη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης