Δεν υπήρξε ανθρωπιστική καταστροφή στη Γάζα, ο στρατός μας βοηθά τους αμάχους ισχυρίζεται ο Νετανιάχου

Δεν υπήρξε ανθρωπιστική καταστροφή στη Γάζα, ο στρατός μας βοηθά τους αμάχους ισχυρίζεται ο Νετανιάχου

Από την περιοχή των μαχών έχουν φύγει 500.000 άνθρωποι, λέει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός και προσθέτει ότι οι όποιες συζητήσεις για την επόμενη μέρα δεν έχουν νόημα μέχρι να ηττηθεί η Χαμάς

Benjamin_Netanyahu
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι το Ισραήλ απέφυγε την «ανθρωπιστική καταστροφή» στη Ράφα, για την οποία η διεθνής κοινότητα εξέφραζε φόβους.

Στην πόλη, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, συνωστίζονται 1,4 εκατομμύρια άνθρωποι, ενώ εδώ και μία εβδομάδα είναι χώρος μιας ισραηλινής στρατιωτικής επιχείρησης.

«Προς το παρόν, σχεδόν μισό εκατομμύριο άνθρωποι έφυγαν από τη ζώνη των μαχών στη Ράφα. Η ανθρωπιστική καταστροφή για την οποία μίλησαν δεν εκτυλίχθηκε και δεν θα εκτυλιχθεί», διαβεβαίωσε ο Νετανιάχου, σε δελτίο Τύπου.

Προσθέτει ότι οι ισραηλινές δυνάμεις «μάχονται κατά μήκος της Λωρίδας της Γάζας, απομακρύνοντας τον άμαχο πληθυσμό και εκπληρώνοντας τις υποχρεώσεις (τους) να ανταποκριθούν στις ανθρωπιστικές ανάγκες του».

Κλείσιμο
Σε ό,τι αφορά τη Χαμάς, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός λέει ότι οι όποιες συζητήσεις για την επόμενη μέρα δεν έχουν νόημα μέχρι να ηττηθεί η οργάνωση.

«Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση στη στρατιωτική νίκη. Η προσπάθεια να παρακαμφθεί με κάθε είδους ισχυρισμούς είναι απλά αποκομμένη από την πραγματικότητα. Υπάρχει μόνο μία εναλλακτική λύση στη νίκη - η ήττα. Μια στρατιωτική και διπλωματική ήττα, μια εθνική ήττα. Η κυβέρνησή μου δεν θα συμφωνήσει ποτέ σε αυτό», τονίζει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ειδήσεις σήμερα:

«Το παιδί κινδύνευσε και παρά το σοκ πήρε τις σωστές αποφάσεις» - Ξεσπάει ο πατέρας του 5χρονου που ξέχασαν στο σχολικό

Νοσηλεύεται στο Τζάνειο με εγκεφαλικό ο Δημήτρης Σταρόβας - Είναι ελαφρύ, δεν είναι στη ΜΕΘ


Έρχεται το πρώτο κύμα ζέστης με σκόνη από την Πέμπτη - Επηρεάζονται κυρίως Πελοπόννησος και Κρήτη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης