ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σλοβακία: Εκτός φαντασίας αυτό που συνέβη, περιγράφει κάτοικος της Μπρατισλάβα για την απόπειρα δολοφονίας του πρωθυπουργού

Σλοβακία: Εκτός φαντασίας αυτό που συνέβη, περιγράφει κάτοικος της Μπρατισλάβα για την απόπειρα δολοφονίας του πρωθυπουργού

Όπως εξηγεί, η πλειοψηφία των κατοίκων της χώρας είναι σοκαρισμένη

slovakia
«Η πλειοψηφία των κατοίκων της Σλοβακίας είναι σοκαρισμένη» περιέγραψε ο Αυγουστίνος Αυγουστής, μόνιμος κάτοικος της Μπρατισλάβα και διδάκτωρας Φιλοσοφίας, μετά την απόπειρα δολοφονίας του Σλοβάκου πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο.

«Κανείς δεν περίμενε να συμβεί. Είναι εκτός φαντασίας αυτό που συνέβη» πρόσθεσε μιλώντας στην ΕΡΤ, μολονότι τα στοιχεία τοξικότητας στο πολιτικό σκηνικό της Σλοβακίας έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια.

«Παρόλα αυτά όμως, το αμοιβαίο μίσος ανάμεσα στα κυβερνητικά στελέχη και στην αντιπολίτευση υπήρχε, αν θυμάστε, από την περίοδο που είχε δολοφονηθεί ο δημοσιογράφος Κούτσιακ. Αρκετοί κύκλοι της αντιπολίτευσης τότε κατηγορούσαν απροκάλυπτα τον υπουργό που τότε ήταν υπεύθυνος, γι’ αυτή την δολοφονία» συμπλήρωσε.

Κρίσιμη η κατάσταση του Σλοβάκου πρωθυπουργού

Η κατάσταση της υγείας του Σλοβάκου πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο παραμένει κρίσιμη, μετά τους πυροβολισμούς που δέχτηκε από τον 71χρονο λογοτέχνη και πρώην υπάλληλο εταιρείας σεκιούριτι, Γιουράι Τσιντούλα στην πόλη Χάντλοβα της κεντρικής Σλοβακίας, τη στιγμή που συνομιλούσε με υποστηρικτές του μετά από μια κυβερνητική συνεδρίαση.

Κλείσιμο
Ο 59χρονος Φίτσο μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο της Χάντλοβα και από εκεί - με αεροδιακομιδή - στο μεγαλύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα της Μπάνσκα Μπίστριτσα, όπου μπήκε άμεσα στο χειρουργείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον σλοβακικό ενημερωτικό ιστότοπο, Standard, ο Φίτσο χειρουργούταν για πάνω από τρεις ώρες, ενώ η κατάστασή του χαρακτηριζόταν ιδιαίτερα δύσκολη. Είχε δεχτεί έναν πυροβολισμό στην κοιλιά, που τη διαπέρασε και έφτασε στο ισχίο, ενώ άλλη μια σφαίρα τον βρήκε στον ώμο.

Ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο Σλοβάκος πρωθυπουργός έχει αιμορραγία στην κοιλιακή χώρα, την οποία οι γιατροί δεν μπορούσαν να σταματήσουν. Ο υπουργός Άμυνας Ρόμπερτ Καλινάκ δήλωσε αργότερα μέσα στο βράδυ ότι η κατάσταση του Φίτσο ήταν «εξαιρετικά σοβαρή» και ότι έχει πολλαπλά τραύματα. Παρά ταύτα, το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο TASR TV μετέδωσε ότι η χειρουργική επέμβαση ήταν επιτυχημένη και ο ίδιος είναι σε σταθερή κατάσταση.

Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή των πυροβολισμών εναντίον του πρωθυπουργού της Σλοβακίας

Κηφισιά: Είχε μανία να κάθεται στο τελευταίο κάθισμα, λέει η συνοδός που ξέχασε τον 5χρονο Βασιλάκη για έξι ώρες στο σχολικό

Γιουράι Τσιντούλα: Ποιος είναι ο Σλοβάκος λογοτέχνης που πυροβόλησε τον πρωθυπουργό της χώρας Ρόμπερτ Φίτσο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης