Ο Πάπας Φραγκίσκος σχεδιάζει να επισκεφθεί την Τουρκία το 2025, λέει ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Ο Πάπας Φραγκίσκος σχεδιάζει να επισκεφθεί την Τουρκία το 2025, λέει ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Αφορμή θα είναι τα 1.700 χρόνια από την Α' Οικουμενική Σύνοδο της Νίκαιας, μια από τις πιο σημαντικές του Χριστιανισμού

bartholomew_francis
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ο Πάπας Φραγκίσκος σχεδιάζει να επισκεφθεί την Τουρκία το επόμενο έτος, με την ευκαιρία της επετείου από την Πρώτη Σύνοδο της Νίκαιας, το 325 μ.Χ.

Κατά τους πρώτους αιώνες του χριστιανισμού υπήρξε έντονη αντιπαράθεση για τη θεϊκή και την ανθρώπινη φύση του Ιησού και η Εκκλησία αποφάνθηκε για το θέμα στην Α΄ Οικουμενική Σύνοδο που διεξήχθη στη Νίκαια της Βιθυνίας πριν από 17 αιώνες.

«Η Αγιότητά του ο Πάπας Φραγκίσκος επιθυμεί να γιορτάσουμε αυτήν τη σημαντική επέτειο μαζί», είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος από τη Λισαβόνα όπου βρίσκεται για εκδήλωση.

Ο Φραγκίσκος σκοπεύει να επισκεφθεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη και στη συνέχεια να πάει στο Ιζνίκ (όπως λέγεται σήμερα), την πόλη όπου έγινε η Πρώτη Σύνοδος της Νίκαιας. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης είπε ότι συγκροτείται μια επιτροπή που θα οργανώσει την επίσκεψη και το Βατικανό θα επικοινωνήσει σύντομα με την τουρκική κυβέρνηση.

Κλείσιμο
Ο Φραγκίσκος θα γίνει 88 ετών τον Δεκέμβριο. Τα ταξίδια στο εξωτερικό είναι πλέον δύσκολα, δεδομένης της κατάστασης της υγείας του. Χρησιμοποιεί μπαστούνι ή αναπηρικό αμαξίδιο για να μετακινείται επειδή έχει πρόβλημα στο γόνατο.

Τους προηγούμενους μήνες απέφυγε τις δημόσιες ομιλίες και ακύρωσε πολλές σημαντικές υποχρεώσεις του σε πολλές περιπτώσεις, μεταξύ τους και τη λιτανεία της Μεγάλης Παρασκευής, τον Μάρτιο. Ωστόσο, σχεδιάζει να ταξιδέψει στην Ινδονησία, την Παπούα-Νέα Γουινέα, το Ανατολικό Τίμορ και τη Σιγκαπούρη στις αρχές Σεπτεμβρίου και το Βέλγιο αργότερα τον ίδιο μήνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ειδήσεις σήμερα:

Κρήτη: Πέθανε σε ηλικία 119 ετών η Ελένη Μπαρουλάκη, η γηραιότερη γυναίκα στην Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Τι είναι ο παρβοϊός που κόστισε τη ζωή σε κοριτσάκι 3,5 ετών - Οι συστάσεις του ΕΟΔΥ

Μενίδι: Βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά τη δολοφονία της 40χρονης στη μέση του δρόμου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης