Ο Μιλέι «σπέρνει το μίσος», είναι απολυταρχικός, λέει η Ισπανίδα υπουργός Εργασίας

Ο Μιλέι «σπέρνει το μίσος», είναι απολυταρχικός, λέει η Ισπανίδα υπουργός Εργασίας

Στη Μαδρίτη ο πρόεδρος της Αργεντινής, αλλά δεν θα συναντηθεί ούτε με τον βασιλιά Φελίπε ούτε με τον πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ

milei_arxeio
Η τρίτη τη τάξει της ισπανικής κυβέρνησης κατηγόρησε τον πρόεδρο της Αργεντινής Χαβιέρ Μιλέι ότι «σπέρνει το μίσος», την πρώτη ημέρα της επίσκεψης στην Ισπανία του προέδρου της Αργεντινής και δύο εβδομάδες έπειτα από μία αντιπαράθεση μεταξύ των δύο χωρών.

«Αυτοί που διαδίδουν το μίσος δεν είναι πολλοί, όμως κάνουν πολύ θόρυβο και κατακλύζουν τα πάντα», δήλωσε η υπουργός Εργασίας Γιολάντα Ντίαθ, κατά τη διάρκεια φόρουμ που οργανώθηκε στο υπουργείο.

«Ο Μιλέι και άλλες κυβερνήσεις του μίσους επιστρέφουν με τις θεραπείες τους της λιτότητας και τον απολυταρχισμό τους», συμπλήρωσε η υπουργός, που είναι αρχηγός της ακροαριστερού κόμματος Sumar.

Ο υπερφιλελεύθερος πρόεδρος της Αργεντινής ξεκίνησε σήμερα Παρασκευή επίσκεψη στην Ισπανία, κατά τη διάρκεια της οποίας δεν θα συναντηθεί ούτε με τον βασιλιά Φελίπε ούτε με τον Σοσιαλιστή πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ.

Κλείσιμο
Αντιθέτως, θα συμμετάσχει την Κυριακή σε συνέδριο του ακροδεξιού κόμματος Vox, στο πλευρό, μεταξύ άλλων, της επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν.

Πριν από δύο εβδομάδες, ο υπουργός Μεταφορών Όσκαρ Πουέντε πυροδότησε αντιπαράθεση με το Μπουένος Άιρες υπαινισσόμενος ότι ο Χαβιέρ Μιλέι παίρνει ναρκωτικά.

«Είδα τον Μιλέι στην τηλεόραση» και «αγνοώ εάν ήταν πριν ή μετά την κατανάλωση… δεν γνωρίζω ποιων ουσιών», είπε ο Πουέντε, προτού υποστηρίξει ότι «πολύ κακοί άνθρωποι έφθασαν στην κορυφή με το να είναι οι εαυτοί τους», επικαλούμενος τον Χαβιέρ Μιλέι ως παράδειγμα.

Η προεδρία της Αργεντινής αντέδρασε κατηγορώντας την ισπανική κυβέρνηση ότι «θέτει σε κίνδυνο τη μεσαία τάξη με τις σοσιαλιστικές πολιτικές της που το μόνο που φέρνουν είναι φτώχεια και θάνατο».

«Αβάσιμοι όροι που δεν ανταποκρίνονται στις σχέσεις των δύο χωρών και αδελφών λαών», είχε απαντήσει τότε το ισπανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η αντιπαράθεση θεωρήθηκε «λήξασα» από την προεδρία της Αργεντινής και τον Όσκαρ Πουέντε, ο οποίος παραδέχθηκε ότι έκανε ένα «σφάλμα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ




Ειδήσεις σήμερα:

Ισόβια σε γονείς-τέρατα που μισούσαν την 3χρονη κορούλα τους και τη βασάνιζαν για μέρες πριν πεθάνει

Ο Φίτσο βρίσκεται μεταξύ ζωής και θανάτου μετά την απόπειρα δολοφονίας του, λέει ο Ορμπάν

Φωτογραφίες: Η εντυπωσιακή ομοιότητα του Μπίλι Ζέιν με τον Μάρλον Μπράντο στην ταινία για τον μεγάλο ηθοποιό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης