ΗΠΑ: Κάθειρξη 30 ετών στον άνδρα που εισέβαλε στο σπίτι της Πελόζι και ξυλοκόπησε τον σύζυγό της

ΗΠΑ: Κάθειρξη 30 ετών στον άνδρα που εισέβαλε στο σπίτι της Πελόζι και ξυλοκόπησε τον σύζυγό της

Ο Πολ Πελόζι ανέφερε στο δικαστήριο ότι η επίθεση του άφησε μόνιμα προβλήματα στο χέρια και αστάθεια - Μια «πολύ μεγάλη ποινή» ζήτησε από το δικαστήριο η πρώην πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής

Collage_Maker-10-Nov-2022-04_48-AM
Δικαστήριο στις ΗΠΑ καταδίκασε σε κάθειρξη 30 ετών τον Ντέιβιντ Ντιπέιπ για τη διάρρηξη στο σπίτι της πρώην προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι και την επίθεση στον σύζυγό της Πολ Πελόζι με βαριοπούλα.

Ο 82χρονος Πολ Πελόζι υπέστη κρανιοεγκεφαλικό κάταγμα. Έχει μόνιμα μια μεταλλική πλάκα στο κεφάλι, υποφέρει από ζαλάδες, μόνιμη νευρική βλάβη στο αριστερό χέρι του και δυσκολεύεται να κρατήσει την ισορροπία του.

Δείτε βίντεο από τη στιγμή σύλληψης του δράστη



Κλείσιμο
Το ομοσπονδιακό υπουργείο Δικαιοσύνης είχε ζητήσει ποινή φυλάκισης 40 ετών για τις κατηγορίες της απόπειρας απαγωγής ομοσπονδιακού αξιωματούχου ή υπαλλήλου και της επίθεσης σε άμεσο μέλος της οικογένειας ομοσπονδιακού αξιωματούχου για τον Ντιπέιπ, ο οποίος καταδικάστηκε τον περασμένο Νοέμβριο.

Οι εισαγγελείς, όπως ανέφερε η New York Post, εξηγούσαν ότι «δεν υπάρχει τίποτα στο ιστορικό και τα χαρακτηριστικά του κατηγορούμενου που να δικαιολογεί επιείκεια. Παραδέχθηκε - και μάλιστα καυχιόταν - ότι ήξερε τι έκανε».

Οι δικηγόροι του Ντιπέιπ ζήτησαν ποινή φυλάκισης 14 ετών, επικαλούμενοι την μακροχρόνια σχέση του πελάτη τους με σύντροφο που εκμεταλλεύτηκε τα τρωτά του σημεία και «τον βύθισε σε έναν κόσμο ακραίων πεποιθήσεων».

Ο Ντιπέιπ, ο οποίος πίστευε θεωρίες συνωμοσίας που διακινούνται στο Διαδίκτυο, παραδέχτηκε αργότερα στην αστυνομία ότι βρισκόταν εκεί για να προσπαθήσει να απαγάγει την Πελόζι, που εκείνη τη στιγμή ήταν στην Ουάσινγκτον. Στη δίκη του όμως, με δάκρυα στα μάτια, ζήτησε συγγνώμη που έβλαψε τον σύζυγό της.

Σε επιστολή του προς το δικαστήριο πριν από την καταδίκη, ο Πωλ Πελόζι περιέγραψε λεπτομερώς πώς εξακολουθεί να έχει σοβαρά προβλήματα από την επίθεση, που έγινε στο Σαν Φρανσίσκο στις 28 Οκτωβρίου 2022.

Ανέφερε ότι «ο κατηγορούμενος προκάλεσε σοβαρή βλάβη στα νεύρα του αριστερού μου χεριού. Το μπροστινό μου χέρι "απογυμνώθηκε" εκθέτοντας τα νεύρα και αιμοφόρα αγγεία.

» Οι χειρουργικές επεμβάσεις και οι θεραπείες ως επί το πλείστον επούλωσαν το δέρμα, αλλά από κάτω εξακολουθώ να αισθάνομαι τσιμπήματα στο αριστερό μου χέρι. Αυτό κάνει πιο δύσκολες τις βασικές εργασίες, όπως το κούμπωμα, τα χρήση μαχαιροπίρουνων και απλών εργαλείων».

Πρόσθεσε ότι περπατάει αργά, έχει δυσκολία με την ισορροπία, έχει τρομερούς πονοκεφάλους και για μεγάλο χρονικό διάστημα είχε πρόβλημα να κοιμάται μόνος του στο σπίτι επειδή επειδή «θυμόταν συνέχεια τον κατηγορούμενο να εισβάλλει στο σπίτι μου».

Στη δική της επιστολή, η Νάνσι Πελόζι ζήτησε μια «πολύ μεγάλη ποινή» για τον κατηγορούμενο και πρόσθεσε ότι η επίθεση τής άφησε «μεγάλο φόβο και βαθύ πόνο».

Ο Ντιπέιπ είναι Καναδός πολίτης, που ζούσε παράνομα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Θα δικαστεί ξεχωριστά και από πολιτειακό δικαστήριο για τη διάρρηξη στο σπίτι και την απόπειρα δολοφονίας του Πολ Πελόζι, κατηγορίες που επιφέρουν ποινή από 13 χρόνια μέχρι ισόβια κάθειρξη. Σε αυτές τις κατηγορίες έχει δηλώσει αθώος.



Ειδήσεις σήμερα:

Μενίδι: Έχεις γίνει π... σαν τη μάνα σου, έλεγε ο φονιάς της 40χρονης στην κόρη του

Πόλεμος στο Ισραήλ: Εντοπίστηκαν οι σοροί τριών ομήρων, μεταξύ τους της Σάνι Λουκ

Καιρός: Επιμένει η αφρικανική σκόνη - Πώς θα κινηθεί μέχρι την Τρίτη, δείτε τους χάρτες σε βίντεο


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης