Εννέα άτομα επέβαιναν στο ελικόπτερο του Ραϊσί που συνετρίβη στο βορειοδυτικό Ιράν

Εννέα άτομα επέβαιναν στο ελικόπτερο του Ραϊσί που συνετρίβη στο βορειοδυτικό Ιράν

Τουρκικό drone εντόπισε «πηγή θερμότητας», υποψίες πως είναι τα συντρίμμια του ελικοπτέρου - Έστειλε τις συντεταγμένες στις ομάδες διάσωσης

MixCollage-20-May-2024-03-40-AM-4083
Εννέα άτομα επέβαιναν στο ελικόπτερο που συνετρίβη στο βορειοδυτικό Ιράν την Κυριακή, μεταξύ των οποίων τρεις αξιωματούχοι, ένας ιμάμης και μέλη της ομάδας πτήσης και ασφάλειας, ανέφερε το ιρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Tasnim.

Το μέσο ενημέρωσης του IRGC, Sepah, ανέφερε ότι οι εννέα περιλαμβάνουν: τον Ιρανό Πρόεδρο Εμπραχίμ Ραϊσί, τον Υπουργό Εξωτερικών Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν. Ο κυβερνήτης της επαρχίας του Ανατολικού Αζερμπαϊτζάν Μαλέκ Ραχματί, ο ιμάμης της προσευχής της Παρασκευής της Ταμπρίζ, Mohammad Ali Alehashem καθώς και ένας πιλότος, ο συγκυβερνήτης, ο αρχηγός πληρώματος, ο επικεφαλής ασφαλείας και ένας άλλος σωματοφύλακας.

Τουρκικό drone εντόπισε «πηγή θερμότητας

Τουρκικό τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένα εναέριο όχημα τύπου Akıncı εντόπισε «πηγή θερμότητας που υπάρχουν υποψίες πως είναι τα συντρίμμια ελικοπτέρου που μετέφερε τον Ιρανό πρόεδρο Εμπραχίμ Ραϊσί» και «οι συντεταγμένες κοινοποιήθηκαν στις ιρανικές αρχές», ανέφερε τις πρώτες πρωινές ώρες το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu μέσω X, μεταφορτώνοντας βίντεο θερμικής κάμερας.

Κλείσιμο

Ομάδες έρευνας και διάσωσης έφτασαν στην τοποθεσία όπου εντοπίστηκε πηγή θερμότητας στην ορεινή περιοχή της επαρχίας του Ανατολικού Αζερμπαϊτζάν του Ιράν, αλλά δεν έχουν εντοπίσει ακόμη τον τόπο συντριβής του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Ιρανό πρόεδρο, μετέδωσε το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων FARS του Ιράν. 

Η Τεχεράνη ευχαριστεί της χώρες για την βοήθειά τους

Το Υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν εξέφρασε την εκτίμησή του σε πολλά έθνη και διεθνείς οργανισμούς για την υποστήριξή τους κατά τη διάρκεια της επιχείρησης έρευνας και διάσωσης μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Ιρανό Πρόεδρο, τον υπουργό Εξωτερικών και άλλους αξιωματούχους την Κυριακή.

«Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν ευχαριστεί ειλικρινά τις πολυάριθμες κυβερνήσεις, έθνη και διεθνείς οργανισμούς για τις εκφράσεις ανθρώπινων συναισθημάτων και αλληλεγγύης προς την κυβέρνηση και τον λαό του Ιράν, καθώς και για τις προσφορές τους για βοήθεια στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης». ανέφερε η δήλωση.

Μεταξύ των ηγετών που εξέφρασαν την υποστήριξή τους ήταν εκείνοι από το Ιράκ , το Πακιστάν και την Ινδία . Η Αρμενία, η Σαουδική Αραβία, η Τουρκία και η Ευρωπαϊκή Ένωση προσφέρθηκαν επίσης να παράσχουν υποστήριξη στις επιχειρήσεις διάσωσης.

Η Τουρκία και η Ρωσία δήλωσαν ότι στέλνουν αεροσκάφη για να βοηθήσουν στις επιχειρήσεις έρευνας.


Ειδήσεις σήμερα:

Ανάλυση Sky News: Τι θα σημαίνει να επιβεβαιωθεί ο θάνατος του Ραϊσι

Φρίκη στα Πετράλωνα: Ιδιοκτήτης διαμερίσματος προσπάθησε να βιάσει 53χρονη καθαρίστρια

Το σήκωσε ο ΠΑΟΚ, άξιος πρωταθλητής - Νίκησε 2-1 εκτός έδρας τον Άρη και κατέκτησε τον 4ο τίτλο του - Δείτε τα γκολ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης