Το... τετράτροχο όραμα του Προέδρου του Ιράν Ραϊσί και η αγάπη του

Ο Εμπραχίμ Ραϊσί είχε θέσει ως στόχο του να μετατρέψει το Ιράν σε μια σημαντική δύναμη στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.

Η πρώτη ιρανική αυτοκινητοβιομηχανία, η Iran Khodro, ιδρύθηκε το 1962 και αποτέλεσε το θεμέλιο λίθο της βιομηχανικής ανάπτυξης του Ιράν. Από την ίδρυσή της, η Iran Khodro έχει εξελιχθεί σε κορυφαίο κατασκευαστή αυτοκινήτων στο Ιράν, κατασκευάζοντας δημοφιλή μοντέλα όπως το Paykan, το Samand και το Dena. Η εταιρεία επιδιώκει όχι μόνο την κάλυψη της εγχώριας ζήτησης, αλλά και την εξαγωγή αυτοκινήτων σε πολλές χώρες της Μέσης Ανατολής, της Ασίας και της Ευρώπης.

Ο θάνατος του προέδρου του Ιράν, Εμπραχίμ Ραϊσί, είναι μεγάλη απώλεια για τη χώρα και το όραμά του για την ανάπτυξη της αυτοκινητοβιομηχανίας. Ο Ραϊσί είχε θέσει ως στόχο του να μετατρέψει το Ιράν σε μια σημαντική δύναμη στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία. Πίστευε ότι η βιομηχανία αυτοκινήτου θα μπορούσε να αποτελέσει κινητήριο μοχλό για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και αυξάνοντας τις εξαγωγές.



ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr