Ερντογάν για θάνατο Ραϊσί: Προσεύχομαι για τον αδελφό μου, θα τον θυμάμαι με ευγνωμοσύνη

Οι συλλυπητήριες δηλώσεις Ερντογάν και Φιντάν για τον θάνατο του Ραϊσί

Σε συλλυπητήρια δήλωση για τον θάνατο του «αδελφού» του, όπως τον χαρακτήρισε, Εμπραχίμ Ραϊσί και του Ιρανού υπουργού Εξωτερικών στη συντριβή ελικοπτέρου στο Ιράν, προχώρησε ο Ταγίπ Ερντογάν, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter.

«Προσεύχομαι για τον αγαπητό μου συνάδελφο, τον αδελφό μου, και τον Πρόεδρο της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, κ. Εμπρχίμ Ραϊσί, ο οποίος δυστυχώς μάθαμε ότι πέθανε σε συντριβή ελικοπτέρου.



Εύχομαι το έλεος του Θεού και για τον Ιρανό Υπουργό Εξωτερικών και τους άλλους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στο ίδιο ελικόπτερο με τον αείμνηστο Αρχηγό.

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στον φιλικό και αδελφό ιρανικό λαό και την κυβέρνηση, ιδιαίτερα στον Θρησκευτικό Ηγέτη της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, κ. Αλί Χαμενεΐ, και στις οικογένειες του αξιότιμου Προέδρου του.

Ως συνάδελφος που είδε προσωπικά τις προσπάθειές του για την ειρήνη του ιρανικού λαού και της περιοχής μας κατά τη διάρκεια της θητείας του, θα θυμάμαι τον κ. Πρόεδρο με σεβασμό και ευγνωμοσύνη.

Ως Τουρκία, θα σταθούμε στο πλευρό του γείτονά μας Ιράν σε αυτές τις δύσκολες και θλιβερές στιγμές, όπως έχουμε κάνει πολλές φορές».

Φιντάν: Συναισθανόμαστε τον πόνο του φίλου και αδελφού ιρανικού λαού

Η Τουρκία «συναισθάνεται τον πόνο του φίλου και αδελφού ιρανικού λαού», δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, μετά την αναγγελία του θανάτου του Ιρανού προέδρου Εμπραχίμ Ραϊσί σε δυστύχημα με ελικόπτερο.

«Δυστυχώς η είδηση που ήρθε από το Ιράν μας προκάλεσε βαθιά θλίψη», πρόσθεσε ο Φιντάν σε συνέντευξη Τύπου.

«Από την πρώτη στιγμή που μάθαμε για το ατύχημα, ήμασταν σε επαφή με τις ιρανικές αρχές και κινητοποιήσαμε όλα τα μέσα για να βοηθήσουμε στις προσπάθειες (διάσωσης). Οι σχετικοί θεσμοί, μεταξύ των οποίων το υπουργείο Άμυνάς μας και η αρχή (αντιμετώπισης) καταστροφών AFAD έκαναν το καλύτερο δυνατό, αλλά δυστυχώς δεν μπορέσαμε να έχουμε καλές ειδήσεις», πρόσθεσε ο Φιντάν σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Πακιστανό ομόλογό του Ισάκ Νταρ.


Ειδήσεις σήμερα:

Νεκρός ο πρόεδρος του Ιράν και ο υπουργός Εξωτερικών ανακοίνωσε η κρατική τηλεόραση - Βρέθηκαν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου

«Σαρώνει» τη Βόρεια Ελλάδα ο Μητσοτάκης για να φρενάρει διαρροές - Στη Θεσσαλονίκη με ατζέντα καθημερινότητας

Από πού προήλθαν τα χρήματα και πώς έφτασαν να κυριαρχούν στη ζωή μας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr