Μέση Ανατολή: Αμπάς και Χαμάς χαιρετίζουν την απόφαση Ισπανίας, Ιρλανδίας και Νορβηγίας για το κράτος της Παλαιστίνης

Η απόφαση των τριών χωρών αποτελεί «σημαντικό βήμα στο δρόμο για την κατοχύρωση του δικαιώματος του παλαιστινιακού λαού στη γη του»

Την απόφαση της Ιρλανδίας, της Νορβηγίας και της Ισπανίας να αναγνωρίσουν το παλαιστινιακό κράτος, υποδέχτηκαν με θερμό τρόπο ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Εθνικής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς και η Χαμάς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου του Αμπάς, η «ιστορική απόφαση απόφαση των τριών χωρών» που θα επισημοποιηθεί την επόμενη Τρίτη 28 Μαΐου, συμβάλλει «στον καθαγιασμό του δικαιώματος του παλαιστινιακού λαού για αυτοδιάθεση στη γη του και στη λήψη πραγματικών μέτρων για τη στήριξη της εφαρμογής της λύσης των δύο κρατών».

Η Χαμάς, από την πλευρά της, ανακοίνωσε ότι χαιρετίζει την απόφαση της Ισπανίας, της Νορβηγίας και της Ιρλανδίας να αναγνωρίσουν το παλαιστινιακό κράτος. «Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα στο δρόμο για την κατοχύρωση του δικαιώματος του παλαιστινιακού λαού στη γη του, συμπεριλαμβανομένης της ίδρυσης ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ», ανέφερε η οργάνωση.


Ειδήσεις σήμερα:

«Μπήκε στο αμάξι και ήθελε να πατήσει τον σύζυγό μου» - Η περιγραφή της 43χρονης για το άγριο ξύλο σε φανάρι στο Αιγάλεω

Η συγγνώμη της Singapore Airlines για την πτήση τρόμου με έναν νεκρό - Νομικά θα κινηθούν οι τραυματίες

Η βοήθεια που έχει φτάσει στη Γάζα μέσω του προσωρινού λιμανιού δεν έχει διανεμηθεί ακόμη, παραδέχεται το Πεντάγωνο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr