Κρεμλίνο: Ο Πούτιν προετοιμάζεται για την επίσκεψή του στη Βόρεια Κορέα

Οι ημερομηνίες συνάντησης ανάμεσα στους δύο ηγέτες θα ανακοινωθούν αργότερα - Είχαν συναντηθεί τον Σεπτέμβριο στη Βόρεια Κορέα

Σε ανακοίνωση προχώρησε το Κρεμλίνο για την επίσκεψη του Ρώσου προέδρου στη Βόρεια Κορέα οκτώ μήνες μετά το ταξίδι του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Πιονγιάνγκ όπου οι δύο χώρες έχουν συσφίξει τους δεσμούς τους.

Όπως έγινε γνωστό από τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σε εξέλιξη βρίσκονται οι προετοιμασίες για την επίσκεψη του Πούτιν στη Βόρεια Κορέα και οι ημερομηνίες της επίσκεψής του θα ανακοινωθούν αργότερα.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο μήνες, ο Βορειοκορεάτης ηγέτης απέστειλε μήνυμα στον Πούτιν, συγχαίροντάς τον για την επανεκλογή του.

Μόσχα και Πιονγιάνκ είχαν έρθει πιο κοντά όταν - τον περασμένο Ιανουάριο - επισκέφθηκε τη Ρωσία η υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας για ένα τριήμερο συνομιλιών.

Η υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας, Τσόε Σον Χουί, είχε συναντηθεί τόσο με τον Ρώσο ομόλογό της Σεργκέι Λαβρόφ και την εκπρόσωπο του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα, όσο και με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η επίσκεψη της Σον Χουί στη Μόσχα είχε γίνει ύστερα από πρόσκληση του Λαβρόφ.

ΗΠΑ και Νότια Κορέα κατηγορούν το καθεστώς Κιμ Γιονγκ Ουν ότι προμηθεύει με όπλα τη Ρωσία ωστε να εντείνει τα χτυπήματά της κατά της Ουκρανίας.

Μάλιστα, το επιτελείο Μπάιντεν διατείνεται πως διαθέτει αποδείξεις ότι έχουν χρησιμοποιηθεί από τους Ρώσους πύραυλοι που προήλθαν από τη Βόρεια Κορέα.

Η Νότια Κορέα έχει διαμηνύσει, πάντως, ότι παρακολουθεί τις συνομιλίες ανάμεσα σε Ρώσους και Βορειοκορεάτες αξιωματούχους. Κατηγορεί τον Κιμ για συμφωνίες ανταλλαγής οπλικού συστήματος με τον Πούτιν, κατά την επίσκεψη του Βορειοκορετάτη ηγέτη τον περασμένο Σεπτέμβριο στη Ρωσία, όπου και συναντήθηκε με τον Ρώσο ομόλογό του.

Ειδήσεις σήμερα:

Εμφύλιος για τα αδέρφια Μαζωνάκη: Το μούδιασμα των συγγενών και η εγχείρηση της αδερφής του τραγουδιστή

Η υπόθεση Mondelez και το πρόστιμο των €337,5 εκατ. - Ελλάδα κι άλλες 7 χώρες ζητούν φρένο στους Γεωγραφικούς Περιορισμούς

«Μου είπαν μην τολμήσεις να μιλήσεις, εδώ δεν είμαστε καλά παιδιά»: Το κύκλωμα των εφοριακών στη Χαλκίδα απειλούσε τα θύματά του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr