Ο OHE καταδικάζει τον ισραηλινό βομβαρδισμό στη Ράφα, την «φρίκη» του εκφράζει ο Καναδάς

Ο OHE καταδικάζει τον ισραηλινό βομβαρδισμό στη Ράφα, την «φρίκη» του εκφράζει ο Καναδάς

Το πλήγμα προκάλεσε πυρκαγιά η οποία εξαπλώθηκε ταχύτατα σε καταυλισμό εκτοπισμένων, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 45 άνθρωποι να βρουν τον θάνατο και εκατοντάδες άλλοι να τραυματιστούν

MixCollage-27-May-2024-01-52-AM-2539
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες καταδίκασε σήμερα το ισραηλινό πλήγμα στη Ράφα που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες Παλαιστινίους, υπογραμμίζοντας πως «αυτή η φρίκη πρέπει να σταματήσει».

«Καταδικάζω τις ενέργειες του Ισραήλ που προκάλεσαν τον θάνατο πολλών αθώων αμάχων, οι οποίοι αναζητούσαν απλώς καταφύγιο από αυτές τις φονικές συγκρούσεις. Δεν υπάρχει ασφαλές μέρος στη Γάζα. Αυτή η φρίκη πρέπει να σταματήσει», έγραψε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter).



Κλείσιμο
Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, στόχος της επίθεσης ήταν δύο υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Χαμάς. Ωστόσο, το πλήγμα προκάλεσε πυρκαγιά η οποία εξαπλώθηκε ταχύτατα σε καταυλισμό εκτοπισμένων, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 45 άνθρωποι να βρουν τον θάνατο και εκατοντάδες άλλοι να τραυματιστούν, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στον ελεγχόμενο από τη Χαμάς παλαιστινιακό θύλακα.

Ο Καναδάς εκφράζει «φρίκη», ζητεί «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Η κυβέρνηση του Καναδά εξέφρασε «φρίκη» χθες Δευτέρα για τον βομβαρδισμό της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας σε καταυλισμό εκτοπισμένων στη Ράφα, στη νότια Λωρίδα της Γάζας, ο οποίος στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες αμάχους, ζητώντας να κηρυχθεί «άμεση κατάπαυση του πυρός».

«Μας προκάλεσαν φρίκη τα πλήγματα τα οποία σκότωσαν παλαιστινίους αμάχους στη Ράφα. Το ότι σκοτώθηκαν αθώοι άμαχοι είναι εντελώς απαράδεκτο. (...) Γι’ αυτό χρειάζεται άμεση κατάπαυση του πυρός», είπε η υπουργός Εξωτερικών του Καναδά, η Μέλανι Ζολί, ενώπιον του καναδικού κοινοβουλίου.


Ειδήσεις σήμερα:

Οι χρυσές συμβουλές του Ρόμπιν Σάρμα: Πώς οι σωστές λέξεις και η σκέψη του... θανάτου μπορεί να κάνουν πιο πλούσια τη ζωή σου

Τελευταία ημέρα ενδοσχολικών εξετάσεων για την Γ’ λυκείου

«Ήταν προμελετημένο έγκλημα, τον έσωσα με σακούλες σκουπιδιών» - Νέα μαρτυρία για την επίθεση στους εθελοντές στην Πάρνηθα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης