Τουρκία: Η Άγκυρα διαφημίζει εδέσματα… Turkaegean για την εβδομάδα τουρκικής κουζίνας - Δείτε βίντεο

Τουρκία: Η Άγκυρα διαφημίζει εδέσματα… Turkaegean για την εβδομάδα τουρκικής κουζίνας - Δείτε βίντεο

«Η ακτή του Αιγαίου της Τουρκίας τραβάει την προσοχή με το μαγευτικό τοπίο και την βαθιά ριζωμένη ιστορία της» λέει η γειτονική χώρα στην ανακοίνωση για την εβδομάδα αυτή, προβάλλοντας τουριστικούς προορισμούς

kebab
Στα... Turkaegean φαγητά ήταν αφιερωμένη η φετινή εβδομάδα τουρκικής κουζίνας που πραγματοποιήθηκε από 21 έως τις 27 Μαΐου.

Η εβδομάδα τουρκικής κουζίνας περιελάμβανε γλυκίσματα και μεζές. «Βουτήξτε στην Εβδομάδα Τουρκικής Κουζίνας από τις 21 έως τις 27 Μαΐου 2024! Γιορτάστε τις Turkaegean λιχουδιές, όπου τα φρέσκα λαχανικά και τα βιώσιμα τρόφιμα βρίσκονται στο επίκεντρο. Γευτείτε την παράδοση από το αγρόκτημα στο τραπέζι, ενώ απολαμβάνετε τον ήλιο, τη θάλασσα και την άμμο» είναι το μήνυμα που συνοδεύει το ανάλογο βίντεο από τον τουρκικό Οργανισμό Τουρισμού. 



Κλείσιμο
Μάλιστα, την Τρίτη 28/5 γιορτάστηκε και στην πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνα όπου οι καλεσμένοι πήγαν για να γευτούν τους μεζέδες αυτούς.

Η εβδομάδα τουρκικής κουζίνας, η οποία γιορτάστηκε φέτος για τρίτη χρονιά και είναι μια εκδήλωση που επιβλέπει δίνοντας το παρών κάθε χρόνο η σύζυγος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Εμινέ, είχε διάφορες νόστιμες, υγιεινές, παραδοσιακές συνταγές της βιώσιμης τουρκικής κουζίνας, που εκτελούνται χωρίς να παράγουν απόβλητα (zero waste) και αναδείχθηκαν στο πλαίσιο διάφορων δραστηριοτήτων καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.




«Αρχαία και βιώσιμη τουρκική κουζίνα, για άλλη μια φορά στην παγκόσμια σκηνή! Διαμορφωμένη πάνω από χίλια χρόνια, η τουρκική κουζίνα παρουσιάζει τις ιδιαίτερες και ποικίλες γεύσεις της στον κόσμο κατά την εβδομάδα τουρκικής κουζίνας, 21-27 Μαΐου. Η εβδομάδα τουρκικής κουζίνας παρουσιάζει την πλούσια γαστρονομική κουλτούρα της Τουρκίας σε ένα ευρύ κοινό στο εσωτερικό και στο εξωτερικό μέσω των αντιπροσωπειών της Τουρκίας. Αυτή η σημαντική επταήμερη εκδήλωση περιλαμβάνει μοναδικές συνταγές από τη διαχρονική τουρκική κουζίνα, ενώ αναδεικνύει τη βιωσιμότητα μιας πανάρχαιας γαστρονομικής παράδοσης» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.



Και συνεχίζει η ίδια ανακοίνωση: «Ένα πανέμορφο τοπίο πράσινου και γαλάζιου, η ακτή του Αιγαίου της Τουρκίας τραβάει την προσοχή με το μαγευτικό τοπίο και την βαθιά ριζωμένη ιστορία της, καθώς και την κουλτούρα της υγιεινής διατροφής. Το 2010, η UNESCO αναγνώρισε τη Μεσογειακή Διατροφή ως Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Ανθρωπότητας και αυτές οι παράκτιες περιοχές φημίζονται για τα λαχανικά όπως αγκινάρες και άνθη κολοκυθιών, καθώς και τοπικά βότανα και άφθονα θαλασσινά. Η περιοχή του Αιγαίου είναι επίσης, γνωστή για τα αιωνόβια ελαιόδεντρα και τα ελαιόλαδα, το μυστικό της μακροζωίας».

Ειδήσεις σήμερα:

Τζον Κατσιματίδης: Οι πυρηνικές business ενός Άρχοντα του Πατριαρχείου

Ο Πούτιν διόρισε γραμματέα του Κρατικού Συμβουλίου τον πρώην σωματοφύλακά του, που ίσως γίνει και διάδοχός του!

Κυριακή Γρίβα: «Παρακαλάω κάθε βράδυ να την δω στον ύπνο μου και να μου πει δεν πόνεσα ρε μαμά», λέει η μητέρα της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης