Ευρωεκλογές: Κύπριος TikToker υποψήφιος ευρωβουλευτής προκαλεί αίσθηση στην πολιτική σκηνή

Ευρωεκλογές: Κύπριος TikToker υποψήφιος ευρωβουλευτής προκαλεί αίσθηση στην πολιτική σκηνή

Ο Φειδίας Παναγιώτου, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της εταιρείας RAI, εξασφαλίζει το 8,7%, απέχοντας μόλις μισή μονάδα από το ΔΗ.ΚΟ

arthrou-fidias
Τα πάνω κάτω φέρνει στο σκηνικό των Ευρωεκλογών στη Κύπρο, η υποψηφιότητα ενός 24χρονου TikToker, ο οποίος αποφάσισε να διεκδικήσει μια από τις 6 έδρες στο νέο Ευρωκοινοβούλιο.

Οι δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημέρων δείχνουν να ξεπερνάει πολλά από τα κόμματα, αφήνοντας πίσω ακόμα και το ιστορικό κόμμα του Βάσου Λυσσαρίδη, την ΕΔΕΚ.

Ο Φειδίας Παναγιώτου, γιος παπά, χωρίς σπουδές και χωρίς ακαδημαϊκές περγαμηνές, κάνει καριέρα στο Tik Tok και το Youtube με βίντεο δικής του έμπνευσης, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία.

Κλείσιμο


Σχεδόν την ίδια δημοτικότητα με το ΔΗ.ΚΟ στις δημοσκοπήσεις 

Πριν λίγους μήνες, ανακοινώνοντας την πρόθεση του να διεκδικήσει εκλογή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εμφανίστηκε σε βίντεο φορώντας τρεις γραβάτες, σακάκι... και σορτσάκι.
Ξεκαθάρισε από τη πρώτη στιγμή ότι δεν έχει ιδέα από πολιτική και δεν ξέρει τίποτα για την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά μέσα σε λίγους μήνες θα ρωτήσει, θα διαβάσει και θα μάθει.

Η τελευταία δημοσκόπηση της εταιρείας RAI για λογαριασμό του Άλφα Κύπρου, έδειξε πως ο Φειδίας Παναγιώτου εξασφαλίζει (με αναγωγή) το 8,7%, απέχοντας μόλις μισή μονάδα από το ΔΗ.ΚΟ που ίδρυσε ο Σπύρος Κυπριανού και ηγήθηκε ο Τάσσος Παπαδόπουλος.

Αν επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις υπάρχει πιθανότητα εκλογής του, είτε με την επικράτηση του έναντι του ΔΗΚΟ, είτε με απώλεια της μίας από τις δύο έδρες που παραδοσιακά εξασφαλίζει το ΑΚΕΛ.

Ακόμα και αν δεν εκλεγεί, αφήνει πίσω του τέσσερα κοινοβουλευτικά κόμματα (Volt, ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ, Οικολόγους) που κατέρχονται στις εκλογές με πλήρη ψηφοδέλτια έξι υποψηφίων.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση ο Δημοκρατικό Συναγερμός διατηρεί την πρώτη θέση με 27,3% και ακολουθεί το ΑΚΕΛ με 25,3%. Την τρίτη θέση καταλαμβάνει το ΕΛΑΜ (Χρυσή Αυγή Κύπρου) με 12,5% και ακολουθεί το ΔΗΚΟ με 9,3%.

Η διαφορά του ΔΗΚΟ με τον Φειδία Παναγιώτου εμπίπτει στο όριο του στατιστικού λάθους.

Ειδήσεις σήμερα:

Τζον Κατσιματίδης: Οι πυρηνικές business ενός Άρχοντα του Πατριαρχείου

Ο Πούτιν διόρισε γραμματέα του Κρατικού Συμβουλίου τον πρώην σωματοφύλακά του, που ίσως γίνει και διάδοχός του!

Κυριακή Γρίβα: «Παρακαλάω κάθε βράδυ να την δω στον ύπνο μου και να μου πει δεν πόνεσα ρε μαμά», λέει η μητέρα της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης