Russiagate στο Ευρωκοινοβούλιο: Κλειδί για το μαύρο χρήμα από τη Ρωσία ένας Γάλλος υπάλληλος ευρωβουλευτών

Russiagate στο Ευρωκοινοβούλιο: Κλειδί για το μαύρο χρήμα από τη Ρωσία ένας Γάλλος υπάλληλος ευρωβουλευτών

Ο Γάλλος έχει εργαστεί για τον Γερμανό Κράχ του AfD και τώρα εργάζεται για τον Ολλανδό ακροδεξίο ντε Γκράαφ - Ευρωβουλευτές πληρώθηκαν για να προωθήσουν τις ρωσικές θέσεις

eurokinovoulio
Έφοδο σε ιδιωτική κατοικία στις Βρυξέλλες και σε γραφεία του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο και τη βελγική πρωτεύουσα πραγματοποίησε σήμερα η αστυνομία του Βελγίου σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση «Russiagate», κατά την οποία ευρωβουλευτές πληρώθηκαν αδρά για να προωθήσουν τη ρωσική προπαγάνδα μέσω του ιστότοπου «Voice of Europe».

Η βελγική αστυνομία πραγματοποίησε έρευνες αναφορικά με «ρωσική ανάμειξη» στο Ευρωκοινοβούλιο, σύμφωνα με ανακοίνωση του ομοσπονδιακού εισαγγελέα.

Οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν σε ιδιωτική κατοικία στις Βρυξέλλες και σε γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο και στις Βρυξέλλες ενός συνεργάτη ευρωβουλευτή.

Ποιος είναι ο Γάλλος υπάλληλος ευρωβουλευτή, Γκιγιόμ

H υπόθεση αφορά τον υπάλληλο Γκιγιόμ Π., έναν δεξιό εξτρεμιστή από τη Γαλλία, όπως αποκαλύπτουν γερμανικά και βελγικά ΜΜΕ.

Κλείσιμο
Υπάρχουν ενδείξεις ότι, ο συγκεκριμένος υπάλληλος του Ευρωκοινοβουλίου διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην υπόθεση «Russiagate»», αναφέρουν οι βελγικές αρχές επιβολής του νόμου.

Ο Γάλλος Γκιγιόμ Π. εργαζόταν για τον Γερμανό ευρωβουλευτή Μαξιμίλιαν Κραχ του αντιμεταναστευτικού κόμματος AfD (Εναλλακτική για τη Γερμανία), γράφει η γερμανική εφημερίδα Bild.

Ο Μαξιμίλιαν Κραχ:



Τώρα εργάζεται για τον Μαρσέλ ντε Γκράαφ, τον Ολλανδό ευρωβουλευτή του ακροδεξιού «Φόρουμ για τη Δημοκρατία».

Επιπλέον, ο Γκιγιόμ Π. είχε εργαστεί παλαιότερα επί πολλά στο κόμμα της Γαλλίδας σταρ της ακροδεξιάς, Μαρίν Λεπέν, «RN» (Εθνικός Συναγερμός).

Σημειώνεται πως ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου της «Εναλλακτικής για την Γερμανία» (AfD) Mαξιμίλιαν Κραχ παραιτήθηκε λίγες μέρες νωρίτερα από το ομοσπονδιακό εκτελεστικό συμβούλιο του κόμματος, ύστερα από την εντονότατη κριτική που προκάλεσαν οι δηλώσεις του στην εφημερίδα La Repubblica ότι «δεν ήταν όλοι οι άνθρωποι των SS εγκληματίες».

Στο μεταξύ, στις αρχές Μαΐου διατάχθηκε άλλη έρευνα από την ομοσπονδιακή εισαγγελία στο γραφείο του Μαξιμίλιαν Κραχ στις Βρυξέλλες μετά την σύλληψη ενός άλλου συνεργάτη του με την υποψία της κατασκοπείας υπέρ της Κίνας.

Eιδήσεις σήμερα:

Ευρωεκλογές: Κύπριος TikToker υποψήφιος ευρωβουλευτής προκαλεί αίσθηση στην πολιτική σκηνή

Τζ. Κ. Ρόουλινγκ: Οι κοντινοί της άνθρωποι την παρακαλούσαν να μην μιλήσει για τα τρανς άτομα - «Αν δεν το έκανα θα ντρεπόμουν»

Δημήτρης Σταρόβας: Εξιτήριο για τον καλλιτέχνη - Με δάκρυα στα μάτια, ευχαριστούσε για τη συμπαράσταση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης