Ευρωεκλογές: Σχεδόν «αυτιστικά χαρακτηριστικά» έχει ο Όλαφ Σολτς, δηλώνει επικρίτριά του

Ευρωεκλογές: Σχεδόν «αυτιστικά χαρακτηριστικά» έχει ο Όλαφ Σολτς, δηλώνει επικρίτριά του

Η επικεφαλής υποψήφια των Γερμανών φιλελευθέρων εξαπέλυσε επικριτικά σχόλια κατά του Όλαφ Σολτς λίγες ημέρες πριν τις Ευρωεκλογές

olaf_scholz
Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς έχει «σχεδόν αυτιστικά χαρακτηριστικά», σύμφωνα με την επικεφαλής υποψήφια των Γερμανών φιλελευθέρων για τις ευρωεκλογές Μαρί Άγκνες Σταρκ- Ζίμερμαν, αναφέρει το ειδησεογραφικό μέσο Politico.

«Μετά από τρία χρόνια, έχω συνειδητοποιήσει ότι έχει σχεδόν αυτιστικά χαρακτηριστικά, τόσο όσον αφορά τις κοινωνικές επαφές του στην πολιτική όσο και στην αδυναμία του να εξηγήσει τις ενέργειές του στους πολίτες», δήλωσε η , επί μακρόν επικρίτρια του Σολτς, σε συνέντευξή της που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, προσθέτοντας μάλιστα ότι ακόμα και οι συνάδελφοί του έχουν αρνητική άποψη για αυτόν.

Τα σχόλια, τα οποία είναι πιθανό να αποδειχθούν εξαιρετικά αμφιλεγόμενα και προσβλητικά, γίνονται μόλις λίγες ημέρες πριν τις ευρωεκλογές.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Σταρκ- Ζίμερμαν επικρίνει με τέτοιο τρόπο τον καγκελάριο, όπως χαρακτηριστικά είχε κάνει με την διστακτική του προσέγγιση όσον αφορά την αποστολή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία.

Κλείσιμο
Κατηγόρησε, επίσης, τον Σολτς ότι αντιγράφει την προκάτοχό του Άνγκελα Μέρκελ και βασίζει την πολιτική του στις δημοσκοπήσεις, κάνοντας μόνο ό,τι είναι δημοφιλές στο κοινό.

«Διαμορφώνει την πολιτική του αποκλειστικά σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις», δήλωσε η Σταρκ- Ζίμερμαν. Δεν είναι δουλειά ενός πολιτικού να λέει στους ανθρώπους αυτό που θέλουν να ακούσουν, είπε, «αλλά να διαμορφώνει την πολιτική και να την εξηγεί στους συμπολίτες του».

Έπειτα, η υποψήφια στράφηκε στην Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, λέγοντας ότι εάν οι Γερμανοί ψηφοφόροι ψηφίσουν τους Χριστιανοδημοκράτες, προειδοποίησε, δεν θα αλλάξει τίποτα στις Βρυξέλλες, καθώς θα επανεκλεγεί η ίδια, κάτι που δεν θα συνέβαινε εάν εκλεγόταν το κόμμα της -FDP- που υπόσχεται λιγότερη γραφειοκρατία και μια ισχυρότερη Ευρώπη.

Ειδήσεις σήμερα:

Τζον Κατσιματίδης: Οι πυρηνικές business ενός Άρχοντα του Πατριαρχείου

Ο Πούτιν διόρισε γραμματέα του Κρατικού Συμβουλίου τον πρώην σωματοφύλακά του, που ίσως γίνει και διάδοχός του!

Κυριακή Γρίβα: «Παρακαλάω κάθε βράδυ να την δω στον ύπνο μου και να μου πει δεν πόνεσα ρε μαμά», λέει η μητέρα της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης