Βρετανία: Σε εβδομαδιαία μετατρέπεται η ιστορική εφημερίδα Evening Standard

Ο πρόεδρος του εντύπου, που εδώ και χρόνια διανέμεται δωρεάν, εξήγησε ότι οι «σημαντικές ζημίες» που συσσωρεύτηκαν οδήγησαν σε αλλαγή σχεδίων

Η εφημερίδα Evening Standard, που καθημερινά διανέμεται δωρεάν στο Λονδίνο, ανακοίνωσε την πρόθεσή της να κυκλοφορεί κάθε εβδομάδα, εξαιτίας «σημαντικών ζημιών» τα τελευταία χρόνια.

Ιδρύθηκε το 1827 ενώ από το 2007 διανέμεται δωρεάν στην είσοδο του μετρό, τα απογεύματα της Δευτέρα έως την Παρασκευή.

Σε εσωτερικό σημείωμα προς το προσωπικό, ο πρόεδρος της εφημερίδας Πολ Κάναρεκ εξήγησε σήμερα ότι οι «σημαντικές ζημίες» συνδέονται κυρίως με την τηλεργασία, το σύστημα wifi που έχει εγκατασταθεί σε ορισμένους σταθμούς του λονδρέζικου μετρό και στην αλλαγή των καταναλωτικών συνηθειών.

Αυτές οι απώλειες «δεν είναι βιώσιμες» συμπλήρωσε ο ίδιος, ανακοινώνοντας την αντικατάσταση της ημερήσιας έκδοσης από μία εβδομαδιαία «αργότερα φέτος», με θέματα περισσότερο διεισδυτικά προκειμένου να προσπαθήσουμε «να ανακτήσουμε εκ νέου μια αποδοτικότητα».

Αυτές οι αποφάσεις θα έχουν αντίκτυπο στο προσωπικό, συμπλήρωσε ο ίδιος, χωρίς να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις.

Η εφημερίδα Evening Standard, η οποία έως τη δεκαετία του 2000 μετρούσε διάφορες καθημερινές εκδόσεις, εξαγοράστηκε τον Ιανουάριο του 2009 από τον Ρώσο δισεκατομμυριούχο Αλεξάντερ Λέμπεντεφ και τον γιο του Γεβγκένι, στο 75% των μετοχών της, έναντι συμβολικής τιμής.

Η μοναδική απογευματινή εφημερίδα άρχισε να διανέμεται δωρεάν τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς με μια κυκλοφορία 700.000 αντίτυπων.

Ωστόσο, συσσώρευσε τα τελευταία χρόνια χρέη ύψους 85 εκατ. στερλινών (σχεδόν 100 εκατ. ευρώ), εκ των οποίων 30 εκατ. στερλίνες (35 εκατ. ευρώ) το 2021 και 2022, σύμφωνα με τις τελευταίες της οικονομικές δηλώσεις.

Αυτή τη στιγμή έχει κυκλοφορία 276.000 αντίτυπων, πολύ πίσω από τη Metro, την άλλη δωρεάν εφημερίδα που διανέμεται το πρωί στα μέσα συγκοινωνίας (953.000 αντίτυπα).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στο Άμστερνταμ: Κινητήρας αεροσκάφους «ρούφηξε» άνθρωπο μπροστά στα μάτια επιβατών

Αίγυπτος: «Εδώ αρχίζει η σύγχρονη ιατρική» - Γιατροί προσπάθησαν πριν από 4.500 χρόνια να χειρουργήσουν όγκο στο κεφάλι

Τραμπ: Ούτε η Μητέρα Τερέζα δεν θα μπορούσε να ξεπεράσει τέτοιες κατηγορίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr