Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Δανία επιτρέπει στο Κίεβο να χρησιμοποιεί τα F-16 σε στόχους στα ρωσικά εδάφη

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Δανία επιτρέπει στο Κίεβο να χρησιμοποιεί τα F-16 σε στόχους στα ρωσικά εδάφη

Η Δανία αναμένεται να παραδώσει στην Ουκρανία μαχητικά F-16 από το καλοκαίρι - Θα ακολουθήσει η Ολλανδία το φθινόπωρο

oukrania-f16-xr
Τη δυνατότητα στους Ουκρανούς να χρησιμοποιήσουν τα F-16 που τους παραχωρούν για να χτυπήσουν στόχους ακόμα και σε ρωσικό έδαφος, προσφέρουν οι Δανοί, όπως ξεκαθάρισε ο υπουργός Εξωτερικών της Δανίας, Λαρς Λόκε Ράσμουσεν, ο οποίος μίλησε στο κατώφλι του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

«Η σύντομη απάντηση είναι ναι (όσον αφορά το ενδεχόμενο επιθέσεων των F-16 στο ρωσικό έδαφος - σ.σ.). Αυτή δεν είναι μια νέα θέση, αποτελεί μέρος της συμβολής μας στις προσπάθειες του Κιέβου. Όταν το συζητήσαμε αυτό με την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων στο Κοινοβούλιο της Δανίας, το καταστήσαμε πολύ σαφές από την αρχή - ότι αυτό είναι μέρος της αυτοάμυνας, η οποία πιθανότατα θα συνεπάγεται επίσης τις επιθέσεις σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο ρωσικό έδαφος», σημείωσε ο Δανός υπουργός.

Σημειώνεται πως η Δανία, η οποία είναι ένας από τους εμπνευστές του λεγόμενου αεροπορικού συνασπισμού για την Ουκρανία, σχεδιάζει να στείλει F-16 στο Κίεβο ήδη από το καλοκαίρι. Η Ολλανδία θα παραδώσει τέτοια αεροσκάφη στην Ουκρανία αργότερα το φθινόπωρο.

Στις 16 Μαΐου, η Δανία ανακοίνωσε ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία ύψους 750 εκατομμυρίων ευρώ. Το πακέτο θα έχει ως στόχο την ενίσχυση των δυνατοτήτων αεράμυνας και πυροβολικού της Ουκρανίας. Η Δανία διερευνά επίσης ευκαιρίες για επενδύσεις στην ουκρανική αμυντική βιομηχανία.


Ειδήσεις σήμερα:

Η απίθανη ιστορία ζωής της Βρετανίδας δρομέα με κυστική ίνωση που τερμάτισε σε 36 μαραθωνίους σε 36 ημέρες

Γλίτωσε τα ισόβια ο μητροκτόνος της Χαλκηδόνας - Πυροβόλησε τη μάνα του στο κεφάλι και οδήγησε 60 χιλιόμετρα με τη σορό της


Οι ακροδεξιοί ευρωβουλευτές θα είναι περισσότεροι από τους ευρωβουλευτές του ΕΛΚ στο νέο ευρωκοινοβούλιο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης