Μπάιντεν, Κάρολος, Ζελένσκι αλλά όχι Πούτιν στους γαλλικούς εορτασμούς της 80ής επετείου Απόβασης στη Νορμανδία

Μπάιντεν, Κάρολος, Ζελένσκι αλλά όχι Πούτιν στους γαλλικούς εορτασμούς της 80ής επετείου Απόβασης στη Νορμανδία

Σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι αναμένεται να παραστούν σε περίπου 30 εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν από την 5η έως την 7η Ιουνίου

macron_gautier
«Έκτακτος μηχανισμός» αποτελούμενος από 43.000 αστυνομικούς, χωροφύλακες, πυροσβέστες και στρατιωτικούς θα αναπτυχθεί στη Γαλλία από την 5η έως την 7η Ιουνίου για να εγγυηθεί την ασφάλεια των εκδηλώσεων μνήμης της 80ής επετείου της Απόβασης των συμμαχικών δυνάμεων στη Νορμανδία, όπου αναμένονται 25 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, ανακοίνωσε σήμερα το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών.

Σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι αναμένεται να παραστούν σε περίπου 30 εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν τις τρείς αυτές ημέρες στη Βρετάνη και τη Νορμανδία, στη βορειοδυτική Γαλλία, εκ των οποίων η σημαντικότερη στις 6 Ιουνίου κοντά στην Παραλία Ομάχα, στην ακτή της Νορμανδίας, όπου 12.000 και χωροφύλακες θα αναπτυχθούν, διευκρίνισε ο υπουργός Ζεράλντ Νταρμανέν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ένας πλήρης μηχανισμός εξουδετέρωσης εκρηκτικών θα αναπτυχθεί επίσης αποτελούμενος από 80 πυροτεχνουργούς, εκ των οποίων 16 δύτες και 50 ομάδες με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους.

«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εκδήλωση μνήμης της ιστορίας μας», δήλωσε συνοψίζοντας ο Νταρμανέν.

Κλείσιμο
Επί του παρόντος «καμιά ιδιαίτερη απειλή» όσον αφορά τις εκδηλώσεις αυτές δεν εντοπίστηκε από τις υπηρεσίες πληροφοριών, πρόσθεσε.

Εκτός από τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος στη συνέχεια θα παρατείνει την παραμονή του στο Παρίσι, θα παραστούν επίσης ο βασιλιάς της Αγγλίας Κάρολος Γ' και ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι αλλά όχι ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Η απίθανη ιστορία ζωής της Βρετανίδας δρομέα με κυστική ίνωση που τερμάτισε σε 36 μαραθωνίους σε 36 ημέρες

Γλίτωσε τα ισόβια ο μητροκτόνος της Χαλκηδόνας - Πυροβόλησε τη μάνα του στο κεφάλι και οδήγησε 60 χιλιόμετρα με τη σορό της


Οι ακροδεξιοί ευρωβουλευτές θα είναι περισσότεροι από τους ευρωβουλευτές του ΕΛΚ στο νέο ευρωκοινοβούλιο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης