Δίκη Τραμπ: Μια πιθανή καταδίκη του δεν θα επηρέαζε την ψήφο των Αμερικανών

Δίκη Τραμπ: Μια πιθανή καταδίκη του δεν θα επηρέαζε την ψήφο των Αμερικανών

Πρόσφατη δημοσκόπηση σε πάνω από 1.200 ψηφοφόρους αποδεικνύει πως το αποτέλεσμα της πολυσυζητημένης δίκης δεν θα άλλαζε την ψήφο τους στις επερχόμενες εκλογές

arthrou-trump-diki
Μικρή επιρροή θα έχει το αποτέλεσμα της δίκης του πρώην Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, στους ψηφοφόρους των ΗΠΑ, σύμφωνα με την πρόσφατη δημοσκόπηση Marist του PR/PBS NewsHour σε 1.261 ψηφοφόρους. 

Σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα, φαίνεται πως η ετυμηγορία στη δίκη του Ντόναλντ Τραμπ για την εξαγορά της σιωπής σχετικά με τη σχέση του με την πορνοστάρ, Στόρμι Ντάνιελς, μέσω χρημάτων θα επηρεάσει ελάχιστα ως καθόλου την κοινή γνώμη. 

Αναλυτικότερα, στην ερώτηση για το αν οι ένορκοι καταδικάσουν τον Τραμπ για την ενοχή του στη δίκη θα άλλαζε το αποτέλεσμα, το 67% όλων των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων που συμμετείχαν στην έρευνα δηλώνουν ότι το πόρισμα αυτό δεν θα έκανε κάποια διαφορά στην ψήφο τους. Ωστόσο, η απάντηση παραμένει αντίστοιχη και στην ερώτηση για το αν ο Ντόναλντ Τραμπ κριθεί αθώος, με το 76% να απαντά πως δεν θα άλλαζε κάτι στην απόφασή τους. 

Το πιο αξιοσημείωτο εύρημα της δημοσκόπησης, όμως, είναι ότι μόνο ένα μικρό ποσοστό (7%) των ανθρώπων που υποστηρίζουν πολιτικά τον Τραμπ δηλώνουν ότι μια ένοχη ετυμηγορία θα επηρέαζε αρνητικά την ψήφο τους προς τους Ρεπουμπλικάνους, το οποίο αποδεικνύει ενδεχομένως την ανοχή των Αμερικανών σε ζητήματα διαφθοράς όσον αφορά σε πολιτικά πρόσωπα. 

Κλείσιμο
Τα ποσοστά αυτά είναι παρόμοια με άλλα πρόσφατα αποτελέσματα αντίστοιχων δημοσκοπήσεων, συμπεριλαμβανομένου ενός poll που διεξήγαγε το πανεπιστήμιο Quinnipiac νωρίτερα αυτόν τον μήνα, σύμφωνα με τo οποίo το 65% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων δήλωσαν ότι αν ο Τραμπ καταδικαστεί, η στάση τους πιθανότατα δεν θα αλλάξει. 

Να σημειωθεί ότι οι ένορκοι συνεδριάζουν για δεύτερη συνεχόμενη μέρα για την ετυμηγορία της ενοχής ή μη του Ντόναλντ Τραμπ. 

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα ευρήματα της δημοσκόπησης Marist για την άποψη των Αμερικανών ψηφοφόρων για τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας και τη στήριξη των ΗΠΑ στο Ισραήλ. Αναφορικά με το αν πιστεύεουν ότι οι ΗΠΑ παρέχουν αρκετή στρατιωτική στήριξη στο Ισραήλ, το 35% απάντησε πως η κυβέρνηση κάνει «υπερβολικά πολλά», ενώ το 38% πιστεύει πως η στήριξή τους είναι επαρκής. 

Όσον αφορά την ανθρωπιστική βοήθεια στην Παλαιστίνη, ένα 29% των Αμερικανών πιστεύει ότι η κυβέρνηση δεν κάνει αρκετά για να τους στηρίξει. Ισότιμο είναι, ωστόσο και τι ποσοστό που θεωρεί πως η κυβέρνηση κάνει πολλές υποστηρικτικές κινήσεις και ένα 36% δηλώνει ικανοποιημένο με τη στάση των ΗΠΑ. 


Ειδήσεις σήμερα:

Πιέσεις στον Μπάιντεν να επιτρέψει στην Ουκρανία να πλήξει με αμερικανικά όπλα ρωσικό έδαφος

Χτυπάει 30άρια ο υδράργυρος - Συνεχίζεται η επέλαση της ζέστης, άνοδος της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο


Το Ισραήλ συνεχίζει να βομβαρδίζει τη Ράφα - Δεκάδες άμαχοι σκοτώνονται και η ανθρωπιστική βοήθεια περιορίζεται
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης