Οι ΗΠΑ είναι κοντά σε συμφωνία για την ασφάλεια με την Ουκρανία, λέει Αμερικανός αξιωματούχος

Οι ΗΠΑ είναι κοντά σε συμφωνία για την ασφάλεια με την Ουκρανία, λέει Αμερικανός αξιωματούχος

Οι χώρες της G7, με επικεφαλής τις ΗΠΑ, παρουσίασαν τον Ιούλιο πλαίσιο για τη μακροπρόθεσμη ασφάλεια της Ουκρανίας, προκειμένου να ενισχύσουν την άμυνά της έναντι της Ρωσίας

Zelenski_Bainten
Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι κοντά στο να ολοκληρώσουν τις διαπραγματεύσεις για διμερή συμφωνία για την ασφάλεια με την Ουκρανία, την οποία ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε πέρυσι κατά τη διάρκεια της συνόδου της Ομάδας των Επτά (G7), δήλωσε σήμερα Αμερικανός αξιωματούχος.

Οι χώρες της G7, με επικεφαλής τις ΗΠΑ, παρουσίασαν τον Ιούλιο ένα πλαίσιο για τη μακροπρόθεσμη ασφάλεια της Ουκρανίας, προκειμένου να ενισχύσουν την άμυνά της έναντι της Ρωσίας.

Το σχόλιο του Αμερικανού αξιωματούχου έγινε μετά την σημερινή αναφορά των Financial Times ότι οι ΗΠΑ και η Ουκρανία βρίσκονται κοντά στην υπογραφή διμερούς συμφωνίας για την ασφάλεια.

Πιέσεις στον Μπάιντεν να επιτρέψει στο Κίεβο να πλήξει με αμερικανικά όπλα ρωσικό έδαφος

Στο μεταξύ, αυξάνεται η πίεση προς τον Μπάιντεν προκειμένου να επιτρέψει στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει όπλα απεσταλμένα από τη Δύση για να επιτεθεί σε ρωσικά εδάφη.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα πολλοί από τους συμμάχους των ΗΠΑ έδειξαν ότι είναι ανοιχτοί στο ενδεχόμενο αυτό, μιας και υπάρχουν έντονες ανησυχίες για κλιμάκωση του πολέμου. Την ίδια στιγμή, Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, εξέδωσε ανησυχητική προειδοποίηση για «σοβαρές συνέπειες», ιδίως για τις «μικρές χώρες», όπως τις αποκάλεσε, στην Ευρώπη.

Την Τετάρτη, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, δήλωσε ότι η στάση της Ουάσινγκτον στο θέμα αυτό θα «προσαρμοστεί και θα προσαρμοστεί» με βάση τις μεταβαλλόμενες συνθήκες στο πεδίο της μάχης.

Κλείσιμο
Ο εκπρόσωπος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι δήλωσε την Τετάρτη ότι, αν και η υποστήριξη των ΗΠΑ προς το Κίεβο έχει εξελιχθεί, «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει επίσης καμία αλλαγή στην πολιτική μας».

Η δήλωση του κ. Μπλίνκεν, κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Ευρώπη, ακολούθησε πιο άμεσα σχόλια που έκανε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος δήλωσε ότι θα πρέπει να «επιτραπεί» στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει όπλα που προμηθεύτηκαν από τη Δύση εναντίον στρατιωτικών εγκαταστάσεων στο ρωσικό έδαφος - αν και αυστηρά όχι εναντίον πολιτικών στόχων.


Ειδήσεις σήμερα:

Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο από την παράσυρση της μητέρας και του 14 μηνών παιδιού της

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πιέσεις στον Μπάιντεν να επιτρέψει στο Κίεβο να πλήξει με αμερικανικά όπλα ρωσικό έδαφος

Καιρός: Χτυπάει 30άρια ο υδράργυρος - Άνοδος της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης