Ινδία: Ξεπέρασε τους 52 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία- Πιθανώς η υψηλότερη της Γης

Ινδία: Ξεπέρασε τους 52 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία- Πιθανώς η υψηλότερη της Γης

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ινδίας εξέδωσε προειδοποίηση για σοβαρό κύμα καύσωνα για την περιοχή ως αποτέλεσμα της πρόβλεψης

india-heatwave-0
Η Ινδία κατέγραψε θερμοκρασία 52,3 βαθμούς Κελσίου, χτες, Τετάρτη (29/5), η οποία φέρεται να είναι και η υψηλότερη που έχει καταγραφεί ποτέ στη Γη.

Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ινδίας, η θερμοκρασόα αυτή καταγράφηκε σε μετεωρολογικό σταθμό στο Μουνγκεσπούρ, ένα προάστιο του Νέου Δελχί.

Η κυβέρνηση εξετάζει τα δεδομένα, λέγοντας ότι η θερμοκρασία είναι ακραία σε σύγκριση με τις μετρήσεις σε άλλους σταθμούς και ότι θα μπορούσε να υπάρχει σφάλμα στον αισθητήρα ή να οφείλεται στις τοπικές συνθήκες. Προηγούμενες προβλέψεις καιρού για την ημέρα είχαν εκτιμήσει πως η θερμοκρασία θα κυμαινόταν 9 βαθμούς κάτω και δεν περίμεναν τέτοια κλιμάκωση, ενώ σύμφωνα με το ειδησεογραφικό μέσο ABC News, ήταν οι θερμοί άνεμοι από τη βορειοδυτική Ινδία που συνέβαλαν στις θερμότερες από τις αναμενόμενες θερμοκρασίες.

Το προηγούμενο ρεκόρ στο σταθμό Μουνγκεσπούρ είχε καταηραφεί το 2002, 49,2 βαθμοί Κελσίου, σύμφωνα με τον ινδικό τηλεοπτικό σταθμό NDTV, ενώ σε όλη τη χώρα, το τελευταίο ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας καταγράφηκε στην Ινδία το 2016, στο Ρατζαστάν και ήταν 51 βαθμοί Κελσίου, αναφέρει το IMD.

Κλείσιμο
Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ινδίας εξέδωσε προειδοποίηση για σοβαρό κύμα καύσωνα για την περιοχή ως αποτέλεσμα της πρόβλεψης. Ο καύσωνας στην Ινδία θεωρείται «σοβαρός» όταν οι θερμοκρασίες φτάσουν τους 6,5 βαθμούς Κελσίου υψηλότερες από τις κανονικές.

Στο Νέο Δελχί εκδόθηκε επίσης κόκκινος συναγερμός για την υγεία, ο οποίος υποδεικνύει «πολύ υψηλή πιθανότητα εμφάνισης θερμικής ασθένειας και θερμοπληξίας σε όλες τις ηλικίες» για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού της περιοχής των 30 εκατομμυρίων κατοίκων.

Παράλληλα, οι τοπικές κυβερνήσεις επέβαλαν πρόστιμο 22,14 ευρώ σε όποιον χρησιμοποιεί το νερό σπάταλα, όπως για παράδειγμα για να πλύνει το αυτοκίνητό του, επικαλούμενοι την έλλειψη.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο ευρωπαϊκός άθλος του Ολυμπιακού: To συγκλονιστικό ρεκόρ, οι πανηγυρισμοί και η μαγική πορεία ως την κορυφή

Βίντεο από drone: Δείτε τι έγινε στον Πειραιά τη στιγμή που ο Ολυμπιακός έκανε το 1-0 με τη Φιορεντίνα

Υπό τον φόβο των προστίμων για την πυροπροστασία οι ιδιοκτήτες ξεριζώνουν ακόμα και δέντρα από τα οικόπεδά τους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης