Υεμένη: Κοινές επιδρομές ΗΠΑ και Βρετανίας σε περιοχές των Χούτι - Τουλάχιστον 16 νεκροί και 35 τραυματίες

Οι Βρετανοί και οι Αμερικανοί τόνισαν πως τα χτυπήματα ήταν στοχευμένα, ώστε να μην πλήξουν πολίτες

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 35 τραυματίστηκαν από αμερικανικές και βρετανικές επιδρομές στην επαρχία Χοντέιντα της Υεμένης, σύμφωνα με όσα μετέδωσε τοπικό πρακτορείο που πρόσκειται στους Χούτι.

Το μέσο ανέφερε ότι τα πλήγματα είχαν στόχο ένα ραδιοφωνικό κτίριο στη συνοικία Αλ-Χοκ της Χοντέιντα και το λιμάνι Σαλίφ.



Ο αμερικανικός και ο βρετανικός στρατός δήλωσαν ότι εξαπέλυσαν πλήγματα εναντίον στόχων των Χούτι στην Υεμένη την Πέμπτη στο πλαίσιο των προσπαθειών να αποτρέψουν την οργάνωση να διαταράξει περαιτέρω τη ναυσιπλοΐα στην Ερυθρά Θάλασσα.

Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ τόνισε σε ανακοίνωσή της ότι οι αμερικανικές και οι βρετανικές δυνάμεις έπληξαν 13 στόχους σε περιοχές της Υεμένης που ελέγχονται από τους Χούτι.
Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι η κοινή επιχείρηση στόχευσε τρεις τοποθεσίες στην πόλη-λιμάνι της Ερυθράς Θάλασσας, Χοντέιντα, οι οποίες, όπως είπε, φιλοξενούσαν μη επανδρωμένα αεροσκάφη και όπλα εδάφους-αέρος.

«Όπως πάντα, ελήφθη η μέγιστη δυνατή προσοχή κατά τον σχεδιασμό των χτυπημάτων ώστε να ελαχιστοποιηθεί οποιοσδήποτε κίνδυνος για τους πολίτες ή τις μη στρατιωτικές υποδομές», ανέφερε το βρετανικό υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωσή του.

Ο εκπρόσωπος των Χούτι, Μοχάμεντ Αμπντελσαλάμ, είπε, από την πλευρά του, ότι τα πλήγματα συνιστούν «βάναυση επίθεση» κατά της Υεμένης ως «τιμωρία» για τη θέση της υπέρ της Γάζας.

Στην Τεχεράνη, το Ιράν, σύμμαχος των Χούτι, καταδίκασε τα πλήγματα ως «παραβιάσεις της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Υεμένης, των διεθνών νόμων και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», ανέφεραν τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.


Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Δεν μπλοφάρουμε για τα πυρηνικά, λέει ο Μεντβέντεφ - Πιθανός ο γενικευμένος πόλεμος με τη Δύση

Στην Ελλάδα τα οστά οχτώ αγνοούμενων πεσόντων Ελλήνων στρατιωτών στην Κύπρο - Δείτε φωτογραφίες

Στις 8 Ιουλίου η δίκη σε δεύτερο βαθμό για το Μάτι - Στο εδώλιο ξανά οι 21 κατηγορούμενοι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr