Υεμένη: Οι Χούτι ανακοίνωσαν πως εκτόξευσαν πυραύλους κατά του αμερικανικού αεροπλανοφόρου «Αϊζενχάουερ»

Υεμένη: Οι Χούτι ανακοίνωσαν πως εκτόξευσαν πυραύλους κατά του αμερικανικού αεροπλανοφόρου «Αϊζενχάουερ»

Αντίποινα των Χούτι στις αμερικανικές και βρετανικές επιδρομές αστην Υεμένη το βράδυ της Πεμτπης, που άφησαν 16 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες

USS-DWIGHT-D-_EISENHOWER
Πυραυλική επίθεση εναντίον του αμερικανικού αεροπλανοφόρου «Αϊζενχάουερ» στην Ερυθρά Θάλασσα εξαπέλυσαν οι Χούτι ως απάντηση στα αμερικανικά και βρετανικά πλήγματα στην Υεμένη, δήλωσε την Παρασκευή ο στρατιωτικός εκπρόσωπος της οργάνωσης, Γιαχία Σαρί.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Υεμένης ανακοίνωσαν πως η επίθεση έγινε με πυραύλους κρουζ και βαλλιστικούς πυραύλους, χαρακτηρίζοντας το χτύπημα «ακριβές και άμεσο».



Έξι αμερικανικά και βρετανικά πλήγματα σκότωσαν 16 ανθρώπους και τραυμάτισαν 41 το βράδυ της Πέμπτης, μεταξύ των οποίων και άμαχους, ανέφερε ο Σαρί σε τηλεοπτική δήλωση. Τα πλήγματα στην επαρχία Χοντέιντα είχαν στόχο το λιμάνι Σαλίφ, ένα ραδιοφωνικό κτίριο στη συνοικία Αλ-Χοκ, τον καταυλισμό Γκαλίφα και δύο σπίτια, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος των Χούτι.

Κλείσιμο
Ο αμερικανικός και ο βρετανικός στρατός δήλωσαν ότι εξαπέλυσαν πλήγματα εναντίον στόχων των Χούτι στην Υεμένη την Πέμπτη για να αποτρέψουν την ομάδα των μαχητών από το να διαταράξει περαιτέρω τη ναυσιπλοΐα στην Ερυθρά Θάλασσα.

Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ δήλωσε ότι οι αμερικανικές και βρετανικές δυνάμεις έπληξαν 13 στόχους σε περιοχές της Υεμένης που ελέγχονται από τους Χούτι. Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας σημείωσε τι η κοινή επιχείρηση στόχευσε τρεις τοποθεσίες στην πόλη-λιμάνι της Ερυθράς Θάλασσας, Χοντέιντα, οι οποίες, όπως είπε, φιλοξενούσαν μη επανδρωμένα αεροσκάφη και όπλα εδάφους-αέρος.

Οι αντάρτες Χούτι, οι οποίοι ελέγχουν την πρωτεύουσα της Υεμένης και τις πολυπληθέστερες περιοχές της, εξαπολύουν επιθέσεις στη διεθνή ναυσιπλοΐα στην Ερυθρά Θάλασσα από τον Νοέμβριο σε αλληλεγγύη με τους Παλαιστίνιους στον πόλεμο ανάμεσα στο Ισραήλ και το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, οι οποίες έχουν προκαλέσει αμερικανικά και βρετανικά αντίποινα από τον Φεβρουάριο.


Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Δεν μπλοφάρουμε για τα πυρηνικά, λέει ο Μεντβέντεφ - Πιθανός ο γενικευμένος πόλεμος με τη Δύση

Στην Ελλάδα τα οστά οχτώ αγνοούμενων πεσόντων Ελλήνων στρατιωτών στην Κύπρο - Δείτε φωτογραφίες

Στις 8 Ιουλίου η δίκη σε δεύτερο βαθμό για το Μάτι - Στο εδώλιο ξανά οι 21 κατηγορούμενοι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης