Λευκός Οίκος: Αν συμφωνήσει η Χαμάς στο σχέδιο εκεχειρίας, τότε το Ισραήλ θα πει ναι

Λευκός Οίκος: Αν συμφωνήσει η Χαμάς στο σχέδιο εκεχειρίας, τότε το Ισραήλ θα πει ναι

Ηταν μία ισραηλινή πρόταση - Περιμένουμε ότι, αν συμφωνήσει η Χαμάς στην πρόταση, τότε το Ισραήλ θα tην αποδεχθεί ανέφερε σε συνέντευξή του 

John_Kirby
Ο εκπρόσωπος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι δήλωσε σήμερα ότι, αν η Χαμάς συμφωνήσει στο σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου στην Γάζα, οι ΗΠΑ αναμένουν ότι το Ισραήλ θα αποδεχθεί επίσης την πρόταση για συμφωνία.

«Ηταν μία ισραηλινή πρόταση. Περιμένουμε ότι, αν συμφωνήσει η Χαμάς στην πρόταση - όπως διαβιβάσθηκε σε αυτούς, μία ισραηλινή πρόταση - τότε το Ισραήλ θα πει ναι», δήλωσε ο Κίρμπι σε συνέντευξη στην εκπομπή This Week του ABC News.



Κλείσιμο
Στην Ιερουσαλήμ, ο υπουργός Αμυνας δήλωσε ότι το Ισραήλ δεν θα δεχθεί η Χαμάς να συνεχίσει να κυβερνά την Γάζα σε οποιοδήποτε στάδιο κατά την διάρκεια της διαδικασίας τερματισμού του πολέμου και ότι εξετάζει εναλλακτικές.

«Καθώς διεξάγουμε τις σημαντικές στρατιωτικές μας επιχειρήσεις, το υπουργείο Αμυνας αξιολογεί παράλληλα μία εναλλακτική στην Χαμάς διακυβέρνηση», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Γιόαβ Γκάλαντ.

«Δεν θα αποδεχθούμε την διακυβέρνηση της Χαμάς στην Γάζα σε οποιοδήποτε στάδιο οποιασδήποτε διαδικασίας για τον τερματισμό του πολέμου».

Αντιπροσωπείες των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ ολοκλήρωσαν συνάντηση στο Κάιρο κατά την οποία η Αίγυπτος επανέλαβε την θέση της ότι το Ισραήλ πρέπει να αποσυρθεί από την παλαιστινιακή πλευρά του συνοριακού περάσματος της Ράφα ώστε να επαναλειτουργήσει.


Ειδήσεις σήμερα:

Λιόσια: Δεν χρήζει ψυχιατρικής νοσηλείας ο γιος του ηλικιωμένου που βρέθηκε απανθρακωμένος - Αύριο η δίκη του

Στη Μαγνησία αύριο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, μετά τα δεκάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας σε Ριζόμυλο και Στεφανοβίκειο

«Το παίρνουν πάνω τους» Σπανούλης και Αντετοκούνμπο για την πρόκριση στο Παρίσι - Συναντήθηκαν για την επιστροφή του Γιάννη στην Εθνική
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης