Financial Τimes: Αδιέξοδο στη συμφωνία Ρωσίας και Κίνα για τον αγωγό φυσικού αερίου στη Σιβηρία

Financial Τimes: Αδιέξοδο στη συμφωνία Ρωσίας και Κίνα για τον αγωγό φυσικού αερίου στη Σιβηρία

Οι διαφωνίες ήταν ο λόγος που ο επικεφαλής της Gazprom Αλεξέι Μίλερ δεν συνόδευσε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του τον Μάιο στην Κίνα, αναφέρουν οι Financial Times

gas_pipe
Οι προσπάθειες της Ρωσίας να συνάψει με την Κίνα συμφωνία για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου «Δύναμη της Σιβηρίας-2» κατέληξαν σε αδιέξοδο εξαιτίας διαφωνιών αναφορικά με τις τιμές και τους όγκους των προμηθειών, όπως αναφέρουν πηγές της εφημερίδας Financial Times.

Σύμφωνα με τις πηγές, η Κίνα προτίθεται να αγοράζει το φυσικό αέριο που θα προμηθεύεται μέσω του εν λόγω αγωγού σε τιμή που θα προσεγγίζει τις εγχώριες τιμές καυσίμων στη Ρωσία, η σταθερότητα των οποίων διασφαλίζεται από κρατικές επιδοτήσεις. Εκτός των άλλων, το Πεκίνο θέλει να αγοράσει μόνο ένα μικρό μέρος των 50 δισ. κυβικών μέτρων του καυσίμου, που είναι η δυναμικότητα του αγωγού.

Οι διαφωνίες σε αυτό το ζήτημα ήταν ο λόγος που ο επικεφαλής της Gazprom Αλεξέι Μίλερ δεν συνόδευσε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του τον Μάιο στην Κίνα.

Η απουσία του Μίλερ σε τόσο σημαντικές συνομιλίες ήταν «αρκετά συμβολική», επισήμανε στους FT η επιστημονική συνεργάτιδα του κέντρου παγκόσμιας ενεργειακής πολιτικής του πανεπιστημίου Κολούμπια, Τατιάνα Μίτροβα.

Κλείσιμο
Η σκληρή στάση του Πεκίνου σε σχέση με τον αγωγό φυσικού αερίου, επισημαίνει η εφημερίδα, δείχνει, το πώς η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία κάνει τον Πούτιν να εξαρτάται όλο και πιο πολύ από την οικονομική υποστήριξη της Κίνας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ειδήσεις σήμερα:

Καλαμάτα: Ζητούσαμε χρόνια βοήθεια, δεν ασχολήθηκε κανείς, λέει η μάνα της 29χρονης που ζει σε ξύλινο κλουβί

Άνω Λιόσια: Ελεύθερος ο 59χρονος που έκαψε τη σορό του πατέρα του - Στις 12 Ιουνίου η δίκη

Χαλκίδα: Ομολόγησε ο δράστης της δολοφονίας της 63χρονης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης