Ο Τραμπ ζητά από το Ανώτατο Δικαστήριο να ακυρώσει την καταδίκη του

Ο Τραμπ ζητά από το Ανώτατο Δικαστήριο να ακυρώσει την καταδίκη του

Η ανακοίνωση της ποινής, στις 11 Ιουλίου, είναι μόλις τέσσερις ημέρες πριν από το εθνικό συνέδριο των Ρεπουμπλικανών

trump_0306
Ο Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ να παρέμβει και να ακυρώσει την ετυμηγορία σε βάρος του στη Νέα Υόρκη, σχετικά με τα χρήματα που κατέβαλε στη Στόρμι Ντάνιελς για να μην αποκαλύψει τη σχέση τους.

Με την απόφασή του την περασμένη εβδομάδα, ο Τραμπ έγινε ο πρώτος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ που καταδικάστηκε για κακούργημα.

Σε ανάρτησή του τη Δευτέρα στον ιστότοπό του Truth Social, τονίζει ότι η ανακοίνωση της ποινής, που έχει προγραμματιστεί για τις 11 Ιουλίου, είναι μόλις τέσσερις ημέρες πριν από το εθνικό συνέδριο των Ρεπουμπλικανών, όπου αναμένεται να επισημοποιηθεί η υποψηφιότητά του.



Κλείσιμο



Οι ένορκοι έκριναν την περασμένη Πέμπτη τον πρώην πρόεδρο ένοχο και για τις 34 κατηγορίες για παραποίηση εγγράφων προκειμένου να αποκρύψει τη σεξουαλική σχέση του με την πορνοσταρ, Στόρμι Ντάνιελς.

Νομικοί έχουν επισημάνει πάντως ότι η καταδίκη του Τραμπ είναι για κακούργημα χαμηλού επιπέδου ενώ καθώς δεν έχει προηγούμενες καταδίκες, η φυλάκιση του Τραμπ είναι ένα ελάχιστα πιθανό σενάριο.

Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρει ο Guardian, δημοσκόπηση από το ABC/Ipsos έδειξε ότι το 50% των ψηφοφόρων πιστεύει ότι η ετυμηγορία κατά του Τραμπ ήταν σωστή, ενώ το 27% πιστεύει ότι ήταν λάθος. Σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες, το 49%, πιστεύουν ότι θα πρέπει να τερματίσει την εκστρατεία του – κάτι που είναι εξαιρετικά απίθανο να κάνει.

Τα ποσοστά ήταν ακόμη πιο έντονα μεταξύ των ψηφοφόρων που αντιπαθούν εξίσου τον Τραμπ και τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν. Σε αυτή την περίπτωση το 65% υποστήριξε την ετυμηγορία, ενώ τα δύο τρίτα είπαν ότι ο πρώην πρόεδρος θα πρέπει να τερματίσει την εκστρατεία του.

Οι δημοσκόποι προβλέπουν ότι αυτή η ομάδα θα μπορούσε να αποτελέσει κρίσιμο σύνολο στη δεξαμενή των ψηφοφόρων που θα καθορίσει το αποτέλεσμα των εκλογών τον Νοέμβριο.






Ειδήσεις σήμερα:

Καλαμάτα: Ζητούσαμε χρόνια βοήθεια, δεν ασχολήθηκε κανείς, λέει η μάνα της 29χρονης που ζει σε ξύλινο κλουβί

Άνω Λιόσια: Ελεύθερος ο 59χρονος που έκαψε τη σορό του πατέρα του - Στις 12 Ιουνίου η δίκη

Χαλκίδα: Ομολόγησε ο δράστης της δολοφονίας της 63χρονης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης