Γερμανία: Δεύτερη επίθεση με μαχαίρι σε ακροδεξιό πολιτικό στο Μάνχαϊμ - Δείτε βίντεο

Γερμανία: Δεύτερη επίθεση με μαχαίρι σε ακροδεξιό πολιτικό στο Μάνχαϊμ - Δείτε βίντεο

Η υγεία του 62χρονου Χάινριχ Κοχ δεν κινδυνεύει - Η επίθεση σημειώθηκε στην ίδια περιοχή όπου την περασμένη Παρασκευή ένας 25χρονος Αφγανός μαχαίρωσε έξι άτομα σκοτώνοντας έναν αστυνομικό

epithesi_germania
Επίθεση με μαχαίρι δέχθηκε χθες το βράδυ ένας υποψήφιος του ξενοφοβικού κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) στο Μανχάιμ της νότιας Φρανκφούρτης.

Ο Γερμανός πολιτικός που κατεβαίνει υποψήφιος στις τοπικές εκλογές νοσηλεύεται, οι γιατροί του έκαναν ράμματα και η κατάσταση του δεν εμπνέει ανησυχία, όπως μεταδίδουν τα γερμανικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κόμματος AfD, Εμίλ Ζέτσε, το θύμα είναι ο 62χρονος Χάινριχ Κοχ, ο οποίος δέχθηκε επίθεση συνολικά από τρία άτομα, ωστόσο, ένας εξ αυτών τον μαχαίρωσε. Οι άλλοι δύο τράπηκαν σε φυγή, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Bild.

Δείτε βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης

Κλείσιμο


Ακριβώς στη ίδια περιοχή, την περασμένη Παρασκευή, ένας 25χρονος Αφγανός, τραυμάτισε συνολικά έξι άτομα - ανάμεσά τους κι έναν αστυνομικό - στην κεντρική πλατεία της αγοράς του Μανχάιμ, σε εκδήλωση που διοργάνωσε το αντι-ισλαμικό κίνημα Pax Europa (BPE). Ο 29χρονος αστυνομικός άφησε την τελευταία του πνοή στο δίνοντας επί τρεις ημέρες μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Το γερμανικό δίκτυο n-tv αναφέρει χαρακτηριστικά λεπτομέρειες για την χθεσινή επίθεση.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο υποψήφιος του AfD, Χάινριχ Κοχ, είδε στην πλατεία του Μανχάιμ τρεις άνδρες να σκίζουν αφίσες πολιτικών του κόμματός του «Εναλλακτική για τη Γερμανία». Kι όταν έσπευσε προς το μέρος τους, ένας από αυτούς του επιτέθηκε με μαχαίρι. Η αστυνομία έχει συλλάβει τον άνδρα που μαχαίρωσε τον Γερμανό πολιτικό, ωστόσο, μέχρι τώρα, δεν έχει δώσει πληροφορίες για την ταυτότητά του.



Σήμερα οι αρχές του Μανχάιμ επιβεβαίωσαν ότι στη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, οι άλλοι δύο άνδρες που ήταν μαζί με τον δράστη, έχουν γίνει... καπνός. Ο πολιτικός του AfD εξακολουθεί να νοσηλεύεται.

Εκπρόσωπος του κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) έκανε λόγο για επίθεση αριστερών εξτρεμιστών, ωστόσο, η πληροφορία αυτή δεν μπορεί ακόμη να επιβεβαιωθεί.


Ειδήσεις σήμερα:

Μποζ για Γλυπτά του Παρθενώνα: Αντέδρασα γιατί οι Βρετανοί είπαν ότι τα πήραν νόμιμα, δεν υπάρχει φιρμάνι


Νευρική κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ για το πόθεν έσχες Κασσελάκη: Όλοι εναντίον όλων για τις δηλώσεις Οικονόμου

Όταν μια απομονωμένη φυλή του Αμαζονίου γνώρισε το ίντερνετ: Τα social media, το πορνό και ο... διχασμός
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης