Επιτυχημένη η εκτόξευση του Starliner της Boeing προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Επιτυχημένη η εκτόξευση του Starliner της Boeing προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Το διαστημικό όχημα της Boeing θα μπορούσε στο μέλλον να ανταγωνιστεί τα οχήματα της SpaceX του Έλον Μασκ

arthrou-ektoxefsi
Σε τροχιά γύρω από τη Γη τέθηκε την Τετάρτη το Starliner της Boeing κατά την πρώτη επανδρωμένη αποστολή του προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

Το όχημα της Boeing εκτοξεύτηκε από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντας στις 10:52 (τοπική ώρα, 17:52 στην Ελλάδα) με τη βοήθεια ενός πυραύλου Atlas V.


Κλείσιμο


Στο όχημα επέβαιναν δύο βετεράνοι αστροναύτες της NASA, ο Μπουτς Γουίλμορ, επικεφαλής της πτήσης, και η Σούνι Γουίλιαμς, η πιλότος. Είναι η πρώτη φορά που συμμετείχε γυναίκα σε δοκιμή πτήσης ενός τροχιακού διαστημικού σκάφους.

wilmore_williams

Το διαστημόπλοιο αναμένεται να προσδεθεί στον διαστημικό σταθμό την Πέμπτη. Τα δύο μέλη του πληρώματος θα περάσουν περίπου μια εβδομάδα στον ISS για να δοκιμάσουν εξαρτήματα του Starliner πριν επιστρέψουν στη Γη. Το όχημά τους θα προσεδαφιστεί με αερόστατο στις νοτιοδυτικές ΗΠΑ.

Επρόκειτο για την τρίτη προσπάθεια της Boeing για την πρώτη επανδρωμένη αποστολή στον ISS. Οι προηγούμενες προσπάθειες είχαν ακυρωθεί λόγω τεχνικών προβλημάτων.

Όπως σημειώνει το Axios, η επιτυχία της αποστολής ήταν σημαντική για την Boeing προκειμένου να ανακηρυχθεί το σύστημα λειτουργικό για να αρχίσει η εταιρεία να ανταγωνίζεται τη SpaceX του Έλον Μασκ.

Η επανδρωμένη δοκιμή καθυστέρησε για χρόνια λόγω προβλημάτων με το Starliner στο όχημα και το λογισμικό του, τα οποία απαιτούσαν ανασχεδιασμό και πρόσθετες δοκιμές. Προβλήματα εμφανίστηκαν και στον πύραυλο Atlas V.




Ειδήσεις σήμερα:

Άρχισε η μάχη της ξαπλώστρας: Ξήλωσαν ομπρέλες ακόμα και μέσα από τη θάλασσα σε παραλία της Ρόδου

Πούτιν: Με αλεξίσφαιρο στις δημόσιες εκδηλώσεις - Ενισχύεται η προσωπική του ασφάλεια

Πομπηία: Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν σπάνιο μπλε δωμάτιο με
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης