Γαλλία: Συνελήφθη ρωσόφωνος ενώ κατασκεύαζε εκρηκτικό μηχανισμό

Γαλλία: Συνελήφθη ρωσόφωνος ενώ κατασκεύαζε εκρηκτικό μηχανισμό

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα έπειτα από το περιστατικό που συνέβη σε πόλη κοντά στο Παρίσι

france-police
Ένας άνδρας ουκρανικής και ρωσικής υπηκοότητας από τη ρωσόφωνη περιοχή του Ντονμπάς συνελήφθη στη Γαλλία, σοβαρά τραυματισμένος από την κατασκευή εκρηκτικών.

Πρόκειται για ένα 26χρονο που κατάγεται από τη ρωσόφωνη περιοχή του Ντονμπάς, η οποία ανήκει στην Ουκρανία, αλλά έχει καταληφθεί από ρωσικές δυνάμεις.

Η σύλληψη έγινε την Δευτέρα σε μικρή απόσταση από το Παρίσι, στο Ρουαζί-αν-Φρανς, αναφέρει το BFMTV επικαλούμενο πηγή που σχετίζεται με την υπόθεση και επιβεβαιώνοντας δημοσίευμα της Le JDD.

Η εθνική αντιτρομοκρατική εισαγγελία έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας υποβλήθηκε στο νοσοκομείο σε θεραπεία για σοβαρά εγκαύματα που σχετίζονταν με την κατασκευή εκρηκτικού μηχανισμού μέσα σε δωμάτιο ξενοδοχείου.

Τα πρώτα ευρήματα αποκάλυψαν προϊόντα και υλικά που προορίζονται για την κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών, δήλωσε η εθνική αντιτρομοκρατική εισαγγελία στο BFMTV. Ένα από αυτά είχε εκραγεί.

Χθες, Τρίτη 4 Ιουνίου, ξεκίνησε έρευνα από την εθνική αντιτρομοκρατική εισαγγελία για τις κατηγορίες της «συμμετοχής σε τρομοκρατική εγκληματική οργάνωση με σκοπό την προετοιμασία εγκλημάτων κατά προσώπων» και της «κατοχής εμπρηστικής ή εκρηκτικής ουσίας με σκοπό την προετοιμασία καταστροφής, ζημίας ή βλάβης προσώπων, σε σχέση με τρομοκρατική επιχείρηση».

Το αεροδρόμιο CDG, που βρίσκεται κοντά στο ξενοδοχείο όπου συνελήφθη ο 26χρονος, ανέφερε ότι δεν επηρεάστηκε η λειτουργία του.

Η Γαλλία έχει τεθεί σε κατάσταση μέγιστου συναγερμού καθώς απομένουν λιγότερο από δύο μήνες μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Τον περασμένο μήνα οι υπηρεσίες ασφαλείας ανέφεραν ότι απέτρεψαν την πρώτη απόπειρα επίθεσης στους Αγώνες, με τη σύλληψη ενός 18χρονου Τσετσένου ο οποίος σχεδίαζε επίθεση αυτοκτονίας στο γήπεδο της Σεντ-Ετιέν.



Ειδήσεις σήμερα:

ΕΛΑΣ: Η στιγμή που η αστυνομία μπαίνει μέσα στις καταλήψεις σε Εξάρχεια και Κυψέλη - Δείτε το βίντεο

McDonald's: Bic Mac τέλος στην ΕΕ - Έχασαν το εμπορικό σήμα μετά από δικαστική μάχη με μικρή ιρλανδική εταιρεία

Σον Μπιν: Πορτιέρης άρπαξε τον ηθοποιό από τον λαιμό επειδή δεν έσβηνε το ηλεκτρονικό τσιγάρο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης